Hvem vasker tøj hjemme hos jer?

Annonce for LG Electronics Vasketøj i lange baner. Hold da op hvor følger der dog meget af den slags med, når man er en familie. Da jeg var teenager kan jeg huske hvordan min mor bad mig om, at nøjes med at smide det beskidte tøj til vask. Det var en temmelig dårlig vane at kaste det hele i vasketøjskurven, men så blev det jo både vasket, lagt sammen og pænt lagt tilbage i skabet igen. Nemt (for mig!) Det modsatte for min mor. Pyh den vane må Amilia og Valter ikke tillægge sig, så kommer de sgu selv til at vaske. 😉

Vasketøj er et uendelighedsprojekt. Og en stressfaktor i min hverdag, fordi det alt for ofte hober sig op, og fordi at vi i øjeblikket lever et lidt for travlt liv, hvor jeg forsøger at nå det hele, men har for få timer i døgnet. Så da LG tilbød at jeg kunne spare tid ved at skifte mine maskiner ud, var jeg temmelig KLAR!
Lasse er også mægtig glad for det fine tilbud. Muligvis fordi der spirer et lille håb i ham om, at jeg begynder at vaske hans tøj igen. For det har jeg ikke gjort det sidste år. Da vi flyttede sammen for 6 år siden, stod jeg for vasketøjet. Så ankom Amilia og jeg måtte bede ham hjælpe med, at lægge tøj sammen. Så ankom Valter og i samme omgang blev Lasses vasketøj (næsten) boykottet, stakkels mand. Det blev simpelthen bare for meget for mig.
Lasse er vild med gadgets, og både vaskemaskinen og tørretumbleren kan styres fra telefonen. Så jeg tror faktisk ikke han synes det er helt så slemt længere, når han skal vaske tøj – Det er lidt en leg.

Jeg går mere op i at tørretumbleren med det fine navn LG DUAL Inverter Heat Pump (S0RV708N1W9) har selvrensende kondensator. Og hvis dét bliver lidt for husmor agtigt, så betyder det at den giver korrekt luftstrøm og opretholder et højt tørringsniveau. Maskiner uden den funktion, skal man bruge kræfter på at vedligeholde 3-4 gange om året. Dét slipper jeg for, og så får jeg jo mulighed for at bruge min tid på noget andet!
Tørretumbleren har desuden en funktion der forlænger tøjets levetid, da det tørres ved lav temperatur. Den udjævner rynker og reducerer krympning af tøjet. Ret smart. Vigtigst er det dog stadig for mig, at jeg sparer tid. Ønsker man at energibespare, er det også en mulighed. Og hvem kan ikke lide at spare tid og penge?

Et stort dilemma herhjemme, har tidligere været at vi ikke får vasket i weekenderne. Her er jeg nemlig oftest alene med børnene, og tro mig der er rigeligt at se til med to små størrelser. Så der skal primært vaskes i hverdagene, og med de gamle maskiner var det ej heller en mulighed om aftenen, da de larmede som en kategori fem-orkan. De nye derimod kan begge køre om aftenen, uden at forstyrre børnene i drømmeland. Vaskemaskinen LG (S4WV710S1W) har en stille funktion, og tørretumbleren er generelt bare et ikke larmende væsen.

Jeg har ofte tænkt på at det der med at lægge tøj sammen, ikke burde være så irriterende. Det er bare som om der aldrig rigtig er et godt tidspunkt. Men måske jeg i stedet skal forsøge at gøre det til en stund, hvor jeg kobler lidt fra. Hører musik eller et podcast. Det er i hvert fald et forsøg værd, om ikke andet så bare engang imellem.