To opskrifter fra vores madplan

Annonce for Lidl

Er der noget mere hyggeligt end at få hjælp af børn i køkkenet? Det kræver selvfølgelig lidt ekstra overskud og tid, da det hele går lidt langsommere. Til gengæld er der garanti for at Amilia har en kæmpe appetit, når vi sætter os til bordet.
Og mon ikke jeg kan tale på de fleste forældres vegne når jeg siger, at man bliver glad når ens børn spiser en masse.

Forleden var vi jo i Lidl, for at handle til en hel uge. Det blev til en masse økologi, og lækre råvarer som pryder vores køle- og køkkenskabe. Lidl har et slogan der hedder #lidloverrasker og dét vil jeg gerne give dem ret i. For de har virkelig mange lækre varer i deres butikker og til små priser. Udover en masse danske og økologiske varer, har de sammen med gourmetkokken Wassim fundet frem en række produkter som er det bedste af det bedste. Dem kan i godt tage et ekstra kig efter næste gang i er forbi deres butikker. Der findes også en ret sjov video om produkterne som jeg faldt over her.

Madplanen giver naturligvis anledning til at dele nogle af opskrifterne. Og selvom jeg ikke helt synes at retterne kommer til sin ret på billederne, så kan jeg love jer for at vores smagsløg har været tilfredse. Vi har fået en skønneste mad.


HEL ØKO KYLLING PÅ GRILLEN MED KNUSTE KARTOFLER, ÆBLESALAT OG ØKO GRØNTSAGSCHIPS

Til din indkøbsseddel
1 hel øko kylling
1 pose nye kartofler
Gulerødder
Æbler
1 citron
Selleri
En pose grøntsagschips
Olivenolie
Hvid balsamico
Sennep
Honning
Paprika
Salt
Peber

Kylling
Marinad
3 spsk olivenolie
3 spsk citronsaft
2 tsk paprika

Marinade pensles på den hele kylling. Herefter er kyllingen tilberedt på rotisseri i 75 min på grillen ved 200 ved inddirekte varme. Har man ikke en grill, kan den naturligvis også tilberedes i ovnen.

Kartofler
Én pose nye kartofler koges i 20 minutter, under låg. Herefter knuses de med en ske. Hæld olivenolie over og drys med salt. Sæt herefter kartoflerne i en bakke under kyllingen i grillen i ca. 20 minutter. Kartoflerne kan naturligvis også tilberedes i ovnen på samme vis.

Æblesalat
Salat
3 æbler
1/4 selleri
2 gulerødder

Dressing
2 tsk olivenolie
1-2 spsk hvid balsamico
1 spsk sennep
1 tsk honning
Salt/Peber

Skær grøntsagerne i små tern. Alternativt kan alle grøntsager rives. Rør dressingen sammen og tilsæt 1 spsk vand. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i grøntsagerne.

FISKEFILET PÅ RISTET RUGBRØD MED BLOMKÅLS GULERODS SALAT

Til din indkøbsseddel
4-6 rødspættefileter
Rasp
Smør
Olie
Blomkål
Gulerødder
Purløg
Græsk yoghurt
Sennep
Hvid balsamico
Honning
Rugbrød
Salat
½ blomkål
3-4 gulerødder

Lidt purløg

Grøntsagerne skæres i tynde skiver. Del gerne blomkål i små buketter, hvorefter du skærer skiverne Man kan eventuelt bruge et mandolinjern for at få skriverne ekstra tynde.
Klip lidt purløg med en saks.

Dressing
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. sennep
1 tsk. honning
1 tsk. hvid balsamico

Salt og friskkværnet peber

Rør ingredienserne sammen og vend dressingen med grøntsagerne og purløg.

Fiskefilet
4-6 stk
1 dl rasp
50 g smør
2 spsk olieFiskefileterne vendes i rasp, og krydres med salt og peber. Steg dem på en pande i 2 minutter på hver side til de er gyldne.

Rugbrød
6 stykker rugbrødRist rugbrødet til det er sprødt, enten på en panden eller en brødrister. Fiskefiletere serveres på rugbrødet med salaten som topping.
(Til Amilia valgte jeg at koge grøntsagerne og servere dem ved siden af)