Søvnløshed og graviditet

Annonce for Bio-oil

Uret siger 02.50, jeg har ligget vågen næsten to timer nu. Jeg husker det fra sidste graviditet, da terminsdatoen nærmede sig. Problemer med at sove, ikke med at falde i søvn der kl. 22.30 men problemer med at blive ved med at sove. For jeg vågner efter et par timer, føler mig frisk og udhvilet. Pokkers irriterende. Nogle mener at man forbereder sig, på den begrænsede søvnmængde med baby. Om jeg tror på den ved jeg snart ikke. Nærmere tror jeg på, at det handler om at jeg efterhånden er så spændt, at jeg ikke kan være i mig selv. Tanken om at han kan komme når som helst, og i princippet også om små 3 uger hvis jeg går to uger over termin er virkelig skør. Kombineret med overfladisk søvn, da min krop hurtigt bliver træt af de få stillinger, jeg efterhånden kan ligge i om natten. Åh hvor jeg glæder mig til, at det ikke tager 45 sekunder at vende sig fra den ene side til den anden. Om dagen arbejder jeg jo stadig. Drømmer mig et sted hen, hvor jeg kunne nyde fire ugers barsel inden termin. Hygge mig med bøger, gåture og babyshopping. Jeg mærker tydeligt, hvorfor man holder fri den månede før. Så jeg forsøger også at være bare lidt godt ved mig selv. Nuppe en powernap midt på dagen, lægge mig ned når lænden fortæller, at jeg har siddet på kontorstolen foran skærmen alt for længe. Jeg har fået mig en gang graviditetsmassage, og Lasse er sød til at massere mine ben inden vi skal sove. Badekarret herhjemme bliver fyldt et par gange i ugen, dét nyder jeg virkelig.

Baby er nu 3300 gram i følge min jordemoder. Og nogle dage føles det som om at han tager et ordentligt ryk. Maveskindet klør afsindigt, og de sidste to dage har jeg endda følt at det strak i huden helt omme fra min lænd. Ønsket om tigerstriber er ikke eksisterende, så jeg smører min hud flere gange dagligt i forsøg på at gøre en indsats. For det bekymrer mig at jeg muligvis kan gå hen og være gravid 3 uger længere, end jeg var det sidst. Hvad betyder det for min hud? Som i ved bruger jeg bio-oil, da min erfaring med olien fra sidste graviditet er god. For mig var den et hit, og noget jeg ikke vil undvære. Og så er den løsningen på den frygtelige kløe der opstår indimellem på mit hårdt belastede maveskind, og ikke mindst min barm. Jeg føler den gør mig mere elastisk. Den er en af mine daglige rutiner, en af de ting jeg gør for at være god ved mig selv.

Vind Bio-oil til en gravid mave, strækmærker eller ar

Og så har jeg fået lov at udlodde en gaveæske med selvsamme. Så er du også vild med bio-oil, så giv mig en melding i kommentarfeltet. Om du vil bruge den til en gravid mavse, til strækmærker, ar eller andet. Det er op til dig. Blot du skriver nedenfor at du ønsker at deltage, og muligvis også hvorfor. Så trækker jeg en vinder om præcis en uge.
03.09 siger uret nu. Stadig ikke træt, men måske man bare skulle forsøge at lukke øjnene og hvile. Hvem ved om han beslutter sig for at komme imorgen?