Klar til at blive storesøster

Annonce for Hasbro


Om to måneder sådan cirka i hvert fald, rammer vi lillebrors terminsdato. Nu er ventiden efterhånden så kort, at jeg for alvor begynder at glæde mig til at få ham i mine arme. Indtil nu har det hele været langt ude i fremtiden. Der har været travlt i både mit og Lasses arbejdsliv, og Amilia er samtidig i rivende udvikling. Af og til tænker jeg stop nu lige tiden.
Modsat så glæder jeg mig umådeligt meget til at se Amilia med sin lillebror i armene. Og tankerne går også ofte på, om hun er klar til at blive storesøster.

Vi taler meget med hende om dét. Hvor han skal sove, hvad han spiser og hvor lille han er. Hun er udemærket klar over hvad han skal hedde, og hvor han befinder sig lige nu. Og så er vi begyndt at lege med hendes nye dukke Baby Alive fra Hasbro. Dukken kan drikke og tisse, men kræver hjælp fra Amilia til begge ting. Hun holder flasken og hjælper den på potten, når den siger den skal tisse. Derved får hun trænet hendes finmotorik. Tilmed blomstrer hendes fantasi i øjeblikket, hun leger selv og finder på alt muligt sjov. Hun har samtaler med dukken om, at nu skal den sove og at hun nok skal synge for den, så den ikke bliver ked af det. Det er så herligt at overvære at hun viser omsorg for den, det gør mine morknæ helt bløde.
Måske hun endda kan drage nogle paralleller mellem dukken og lillebror. I hvert fald er det tydeligt at hun ‘øver’ (leger) nogle forskellige situationer med dukken, som vi også vil komme ud for med en baby lillebror. Både når han er glad og tilpas, men også når han ikke vil sove eller stoppe med at græde.

Selvom det nok er meget af forvente af en på snart 2,5 år, så håber jeg på at kunne gøre hende til en del af ‘projektet’. Måske det er ønsketænkning, men noget i mig siger at hun vil opleve det som en rigtig stor ting, at hun må hjælpe mor og far med lillebror. Så det øver vi allerede med dukken nu. Hun har i hvert fald nået den alder, hvor vi konstant bliver mindet om ‘Jeg kan selv’ og ‘Jeg er en stor pige’.
Og apropos det, så er vi også godt igang med pottetræningen. Noget der kun er blevet sjovere af at hendes nye dukke jo også tisser på potte. Sammen med dukken hører der desuden et ‘reward chart’ med, altså et slags belønningshæfte som vi sætter et klistermærke i, hver gang hun har pottetrænet. Det kan man få meget sjov ud af, når man både er vild med dukker og klistermærker.