Vores favorit tomatsuppe

Annonce for Cremefine
I torsdags sendte jeg Lasse i køkkenet. I havde nemlig stemt mellem to opskrifter, som begge kunne laves med det nye 100% plantebaserede cremefine. Vinderen af de to blev vores favorit tomatsuppe, og den er Lasse en ørn til at lave. Den minder mig især om vores tid i Norge, hvor vi ofte fik den da efterårsmånederne ramte hytten.
Traditionelt har vi lavet den med fløde, men med cremefine plantebaseret reducerer man fedtindholdet, og så er det samtidig et miljø og klima venligt alternativ, hvis i går op i den slags. Her imens graviditeten står på, lister jeg mig helst udenom fødevarer med et højt fedtindhold, da det giver mig halsbrand. Så jeg hepper bestemt for at bruge cremefine plantebaseret, i mere af vores madlavning, det kunne være i pastaretter, eller i en tærte. Resultatet blev i hvert fald godt, og så er det hurtig og nemt at bruge. Noget mange af os med en travl hverdag er vilde med.

Ingredienser
1 cremefine plantebaseret
3 store gulerødder
1 rød peber
3 fed hvidløg
1 løg
1 l bouillon
2 gange hakket tomat på dåse
400 g hakket oksekød (kan undlades)
chili, salt, peber, paprika

Kød steges og lægges til side.
Grøntsager svitses af, herefter tilsættes bouillon, cremefine, hakket tomat, salt, peber og paprika. Lad det simre i 30 minutter, herefter blendes til suppen har en flydende konsistens. Tilsæt hakket oksekød og smag til med ekstra salt, peber og paprika.