Efterårsferie i Alanya

Annonce for Sunweb
At denne ferie kunne lade sig gøre, var vel nærmest et mirakel. Ikke desto mindre var den tiltrængt for vores lille familie. Lasse kom jo ikke med på vores planlagte sommerferie, da han pludselig ikke kunne rejse pga. arbejde. Vi fik faktisk ingen sammenhængende fridage i sommers, så da der åbnede sig nogle mulige oktober-fridage sprang vi til. Ugen blev spenderet i Alanya, som er mit første møde med Tyrkiet. Lasse derimod har været her nogle gange, da han har haft en lejlighed i samme område. Så han kunne også på forhånd fortælle, at vejret stadig var herligt i oktober. Hele ugen kunne vi prale med hele 30 grader, så der var rig mulighed for havdyb, og en masse leg ved poolen. Hotellet vi boede på ‘Asia Beach Resort & Spa‘ er et ultra all incl. hotel, som viste sig at være et sandt paradis for Amilia, og børnefamilier i det hele taget.
Med tre kæmpe vandrutchebaner og en herlig børnepool var Amilia flyvende. Havde jeg ikke været gravid i uge 29, havde man helt sikkert også set mig fare ned af rutchebanerne med fuld fart. Dét blev i stedet Lasse der fik den tjans med Amilia.
Morgenmad og frokost spiste vi i hotellets kæmpe buffet. Der var alverdens muligheder. Både de sunde og knap så sunde valg, og en del børnevenligt. Hver aften tog vi ud for at udforske ægte tyrkisk mad. Lasse kendte til en autentisk restaurant, hvor han havde spist for år tilbage. Udfra hvad han havde fortalt mig, havde jeg absolut ingen forventinger udover at maden skulle være god. At stedet så viser sig, at være det hyggeligste spisested jeg længe har besøgt, var en helt enestående oplevelse. Gårdhave stemning og en følelse af, at det var en stor familie der drev stedet. Helt unikt. Spørg efter Old House, hvis i rejser til Alanya.
Nedenfor hotellet fandt man stranden med den smukkeste solnedgang. Her fandt vi også en legeplads, en strandbar og liggestole som hørte til hotellet. Ligesom ved poolen, var der her mulighed for at hente drikkevarer og snacks som var med i prisen. Legepladsen med gynger og rutchebaner, var Amilia selvfølgelig vild med. Og smart var det, at liggestolene var placeret op til legepladsen, så Lasse og jeg kunne dase her og samtidig holde øje med Amilia. Man skal virkelig ikke undervurderer hvor vigtig sådanne børnefaciliteter er. Både for børnene, men også for os forældre der får mulighed for at slappe ekstra af.
En enkelt dag lå Lasse desværre ‘fængslet’ til hotelsengen med et voldsomt hold i ryggen. Han har af og til være syg, eller uheldig når vi er på ferie. Sådan er det, men ikke desto mindre er det noget andet når man rejser med børn. Så smider man sig ikke bare i solen, eller i sengen en hel dag med en bog. Der skal altså ske noget.
Hjemmefra havde jeg spottet et legeland på kælderetagen, så nu var der rig mulighed for at få det afprøvet. Amilia var naturligvis fan. I bør tjekke det ud, på hotellets side – det var guld værd.
I kælderen fandt man også et ret stort træningslokale. Ikke sådan et med et forældet løbebånd og en enkel håndvægt. Der manglede ingenting, for at få en rigtig god træning.
Alt i alt en helt igennem skøn familieferie. Jeg er så lykkelig over at vi endelig kom afsted, og fik kvalitetstid og oplevelser sammen. Det blev formentlig vores sidste ferie samme, inden vi bliver 4 i familien. Jeg kan helt mærke hvor rørt jeg bliver over den tanke, nu når jeg sidder og skriver det. Et kapitel der er slut, og et nyt der begynder. Tak til Tyrkiet for en helt eminent uge.
Søger i også lidt vintersol og varme, kan i finde en masse dejlige rejser her.