Følelsen af ikke helt at kende sin krop længere

Annonce for Bio-Oil

Mon ikke mange gravide kan nikke genkendende til at vågne om morgenen, og fluks kigge sig i spejlet for at se, om maven har vokset sig større. Sådan gjorde jeg i hvert fald både i 2015 og nu med lillebror i maven. For mit vedkommende betyder graviditet, at jeg er ekstra opmærksom på min krop. Både de signaler den sender mig, men også når jeg kigger ned af mig selv. Den der følelse af ikke helt at kende sin egen krop længere, den er mærkværdig. Forandring fryder – siger man, men egentlig så håber jeg mest af alt på, at min ‘gamle’ krop vender tilbage efter fødslen. For den var jeg nu fint tilfreds med.

Derfor gør jeg også en indsats, for jeg ved at det gavner mig gennem de tre trimestre, under fødslen og bagefter. Her taler jeg både om min kost, træning og at jeg er ekstra omsorgsfuld overfor min hud.
Omkring uge 12. spurgte Bio-Oli mig om jeg havde lyst til at teste deres olie, og her kunne jeg svare at jeg allerede brugte den. For under første graviditet havde jeg gjort mig gode erfaringer (det vil sige ingen strækmærker til mig), og købte den fluks da graviditetstesten var positiv tilbage i april.
Strækmærker kan naturligvis være hormonelt betinget. Men jeg helgarderer gerne når vi taler om mit maveskind og ikke mindst min barm, som er vokset kolossalt. Uden at vide mig sikker, så tror jeg på, at det kan gøre en forskel at spise sundt og derved få sine fedtsyrer gennem kosten, at motionere og ikke mindst at pleje huden udefra, så den er fugtet og elastisk. Det er i hvert fald min strategi, som fungerede for mig sidst. 

Nu da jeg havde chancen, så spurgte jeg folkene bag Bio-Oil omkring brug af produktet under graviditet. For jeg ved, at det har været en smule i søgelyset. Ingredienserne i produktet er vurderet i overensstemmelse med de eksisterende EU-regler, og dermed godkendt til brug, herunder også til gravide og ammende. Årsagen til at Forbrugerrådet ikke ønsker at anbefale Bio-Oil, er at det indeholder visse stoffer (i en meget lille mængde), der kan udløse allergiske reaktioner hos personer, der allerede er overfølsomme over for dem. Alle stofferne er dog at finde på emballagen, så man snildt kan tjekke op på det hvis man er overfølsom.