Forskellen på 1. og 2. graviditet

Der er skam ting der er anderledes. Forskellen på 1. og 2. graviditet har jeg listet op nedenfor i punktform, da jeg tænkte det kunne være sjovt at læse for andre. Og del gerne hvis i har oplevet det samme, eller haft andre tanker omkring jeres graviditet.

  • Det er gået op for mig, at bare fordi 1. graviditet var forholdsvis nem. Uden træthed, opkast og andre gener, så er 2. graviditet ikke nødvendigvis på samme måde. Puuuh! Mere om det i et andet indlæg
  • Jeg har indset hvor ‘nemt’ det var at være gravid med første barn. Her i anden omgang kan jeg ikke lægge mig og hvile når jeg trænger til det. Amilia forventer at jeg har masser energi og overskud til leg. Og så skal hun jo også have noget at spise, i bad, puttes osv. Dertil løfter og bærer jeg hende stadig i nogle situationer. Dét er ok hårdt med en gravid mave.
  • Med Amilia i maven vidste jeg præcis hvor langt jeg var i graviditeten. Om det var 23+1 eller 30+7. Det må jeg nok indrømme, at jeg ikke holder helt så nøje øje med denne gang. Når folk spørger kan jeg svare med en cirka uge. I hvert fald indtil jeg tjekker min graviditets app.
  • Sidst kunne man ikke se jeg var gravid før uge 21-23. Denne gang har jeg set meget gravid ud siden uge 10! Gad vide om jeg bliver kæmpe denne gang? hmmm..
  • En dejlig ting er, at jeg har mærket spark langt tidligere. Allerede i uge 13-14 stykker. Sidst lod det sig vente til uge 20. Og så har jeg glemt hvor aktiv sådan en baby er. Han sparker utrolig meget, hvilket er helt fantastisk.
  • Denne gang har jeg været langt mere ‘nervøs’ for at noget skal gå galt. Måske fordi jeg har fundet ud af hvor dyrebart et lille kærlighedsvæsen jeg bærer rundt på.
  • Det kræver ikke nær så mange nærlæsninger af etiketter at være gravid 2. gang. Jeg er nok ikke helt så påpasselig med hvilke produkter jeg bruger, og hvad jeg spiser/drikker. Selvfølgelig tænker jeg over det, men ikke i samme grad.
  • Træning – Hvad er det?! Ej jeg får stadig trænet en smule, men ikke i samme mængde som under sidste graviditet. Der er ikke samme tid, og ikke samme overskud jævnfør punkt 1. og 2.
  • Jeg er overhovedet ikke nervøs for fødslen, men forsøger at forberede mig på, at det ikke nødvendigvis går lige så let som sidst. (Læs min fødselsberetning her)