Sund fornuft og valg af produkter under graviditet

Reklame for Neutral
Med lidt viden, omtanke og sund fornuft tror jeg på at man kommer langt. Både hvad angår kemi i hverdagen og valg af produkter under graviditet.Når der gror et lille væsen inde i os, tror jeg det er helt naturligt at tankerne begynder at spire omkring hvad vi putter i munden og på vores kroppe. Overordnet set lever jeg med mindre kemi i min hverdag, end jeg gjorde for 10 år siden. Som 20 årige, var der overhovedet ikke den slags overvejelser i mit hovede. I dag sprøjter jeg aldrig parfume på kroppen, et helt bevidst valg jeg har taget.

Hellig er jeg nu heller ikke hvad angår kemi. Jeg har eksempelvis valgt at få farvet mit hår mørkere i 1. trimester af gravidteten. Faktisk var jeg ret overrasket over, at jeg ikke fik mere end én kommentar på det. Må indrømme jeg havde set den helt store pegefinger blive løftet, men der gik jeg altså fri. Beslutningen blev taget med en god mavefornemmelse, og nu er planen at udgroningen matcher. Vi får se.
Lidt før jeg annoncerede min graviditet, blev jeg kontaktet af neutral som gerne ville samarbejde. Noget jeg var enormt glad for, da jeg allerede bruger flere af deres produkter i hverdagen.
Vores vaskemiddel, bodyshampoo og opvaskemiddel har længe været en god vane at shoppe fra deres sortiment. Under sidste graviditet hoppede jeg også på deres dagcreme. Nu har jeg fået lov at teste deres nye micellar water, som er et 3-1 renseprodukt. Det renser, fjerner makeup og fugter på samme tid. Hvordan jeg præcist bruger det, får i en opdatering på.
Er man gravid eller ønske i bare at skære ned på kemi, er der også penge at spare hvis man vælger neutral. Deres dagcreme kan eksempelvis købes for 39,95. Det kan evt. give lidt ekstra plads i budgettet til at købe flere økologiske fødevarer.

Så hvad er egentlig min holdning til kemi?
Når jeg finder produkter uden kemi, der virker for mig og fungerer uden kompromis, så ser jeg ingen grund til at navigere udenom. Tværtimod. De er bedre for mig, baby og miljøet.
Lige nu savner jeg bl.a min BHA peeling, da den er god til at fjerne hudorme. Jeg husker ikke præcist hvad, men den indeholder i hvert fald et eller andet som ikke er super godt under graviditet. Ligesom min M2 vippeserum som også er lagt på hylden. Til gengæld er jeg heller ikke pernippen (er det et ord?) og bruger stadig shampoo, hårkur og balsam der indeholder lidt parfume. Alt med måde tænker jeg.