Basic udstyr til din hjemmetræning

Annonce for Bodystore

På det seneste har jeg fået nogle mails fra læsere, der gerne vil have hjælp til hvilket udstyr de skal købe til hjemmetræning. Nu ved jeg godt vi har en garage fyldt med alverdens udstyr, men det er jo også mit arbejde.
Men faktisk behøver man ikke at investere en månedsløn i træningsudstyr, for man kommer rigtig langt ved blot at vælge det rigtige. En dårlig investering vil være udstyr der udelukkende kan bruge til at udføre én øvelse. Derfor anbefaler jeg at man kigger efter udstyr der kan bruges til at træne hele kroppen. Øverst på min favoritliste finder i kettlebells og en TRX. Med kettlebells findes et hav af øvelser alt fra varianter af squat, lunges, kettlebell swings, türkish getup og man kan selvfølgelig også køre basic øvelser som row, biceps curl og shoulder press. Det kræver lidt forskellige kettlebells at træne hele kroppen igennem, da benene typisk er stærkere end overkrop og arme. Et godt udgangspunkt for de fleste vil være 6kg og 12kg.
TRX’en derimod kan bruges uanset niveau, for alt efter hvor skråt man stiller sig i den justeres belastningen. Her kan hele kroppen trænes og man kan sagtens inkorporere øvelser der giver høj puls.
Jeg har lavet en lille video med et trx program her . Har du ikke en krop i loftet, eller et sted du kan hænge den så følger der en slags ‘pude’ med, som man kan svinge over en dør og derefter lukke den. Derved kan man træne op ad døren. En måtte får man højest sandsynlig også brug for til at træne blandt andet core og mave. Elastikkerne er en lille sjov gadget, som kan give lidt ekstra sved på panden under nogle af øvelserne. Jeg har lavet et indlæg om dem her.

Links til basic udstyr til din hjemmetræning

Kettlebells
TRX
Træningsmåtte (husk at vælg en tyk som denne, og ikke en yogamåtte)
Elastikker

#bodystoredk