Smurt ind fra top til tå

Annonce for P20 img_8037

Godt nok er Lasse ikke hjemme, men jeg sender vejrguderne den største tak. For at være alene hjemme med Amilia i det her skønne sommervejr, det gør mig så lykkelig. Hun elsker som både Lasse og jeg at være udenfor, så de fleste af døgnets timer spenderes her. I vuggestuen er de også gode til at lege på legepladsen. I sidste uge var de også på bondegårdsbesøg, og på bogstavjagt rundt i byen hvor børnene skulle finde deres for bogstav. Amilia fandt sit ved apoteket.

Inden jeg sender hende afsted om morgenen, bliver hun smurt ind fra top til tå. For er der noget jeg ikke ønsker for hende, så er det at blive forbrændt. Mine egne minder om en krebsrød børnekrop, dækket af kartoffelmel er ikke værd at genopleve. Derfor smører jeg hende med P20 faktor 50. Generelt for P20 er at det giver solbeskyttelse i op til 10 timer, og så er der høj beskyttelse mod både solens UVA- og UVB-stråler. Det betyder altså at vi navigerer uden om solrelaterede skader og tidlig ældning af huden. Og selvom vi på en solskinsdag herhjemme leger i vand, så holder solcremen stadig. For den kan klare op til fire ture af 20 minutters badning.

Og endelig har jeg fået Lasse overtalt til at hoppe med på vognen, sådan på daglig basis. Han står jo på fodboldbanen mange timer hver eneste dag året rundt. Selvfølgelig er solen hårdest om sommeren, men min mission er først fuldført når han også smører det på til vinter.

Jeg selv har heller ikke altid været på holdet hvor solcreme var min bedste ven, det fortryder jeg et årti senere hvor jeg gætter mig til at huden havde set pænere ud, hvis jeg havde undgået kunstig sol og husket at bruge solcreme. Mit motto var vel nærmest at jeg altid blev rød før jeg blev brun. Når jeg i dag hører folk sige det samme, så tænker jeg faktisk bliv nu klogere. Forbrændinger skal undgås og den brune farve kan/skal jo opbygges over tid – uden at blive rød. Så på med solcreme i haven, på fodboldbanen og når jeg træner udenfor. Håber også i husker det.


p20-2p20-7p20-4