Motorik i hverdagen

motorik i hverdagen
På lørdag skal vi til Cirkus-Pip, et tiltag her i byen som er helt fantastisk for børn i alderen 0-8 år. Det foregår i en af skolernes haller, hvor samtlige redskaber stilles frem til sjov og spas.
Amilia skal deltage for trejde gang, og jeg glæder mig mindst lige så meget som hende. Lykken er svær for hende at skjule, alt imens hun drøner afsted på både store og små redskaber. Sidst hoppede både mormor, Amilia og jeg på airtrack som bragte minder frem fra min tid som gymnast. Som jeg stod der og hoppede med Amilia i den ene hånd, fik jeg en frygtelig trang til at kaste mig ud i en araber-flikflak-baglænssalto. Havde det ikke være fordi den var propfyldt med små mennekser, kunne jeg naturligvis sagtens have praktiseret det – måske med en brækket arm eller to.

Måske jeg er miljøskadet, men i tilfældet her tænker jeg at det er en god ting for vores guldklump. For jeg kan ikke lade være med at udfordre den kære motorik i hverdagen. Ovenstående billede viser en af Amilias favoritlege, forhindringsbane (udtales BAAN). I starten holdte jeg hende i begge hænder, så i en hånd og nu kan hun selv. Af og til falder hun ned, men det er jo en del af at lære, og når hun gennefører er hun virkelig stolt. Det er netop dét god motorik kan – give selvtillid og tro på sig selv. Lidt på samme måde som når vuggestuen anbefaler, at vi ikke bærer hende i vores arme ind på stuen, men lader hende gå selv. Der kan selvfølgelig være dage hvor det føles mest trygt i mors eller fars favn, men fordi vi har skubbet hende ud i det, så løber hun de fleste dage i fuld fart ind på stuen.

Motorik i hverdagen kan være mere end leg. Så når overtøjet og vinterstøvlerne skal af, får krudtuglen selv lov også selvom det tager tid. Indimellem kræver det en hjælpende hånd når en lille arm sidder fast, men hold op hvor bliver jeg overrasket over hvor hurtigt sådan en lille størrelse lærer. Opvaskemaskinen bliver også tømt med stor entusiasme, hun ved hvor børnetallerknerne og kopperne skal stå. De grebsfrie skufferne driller dog lidt, for de skubber en smule voldsomt tilbage, når hun forsøger at lukke dem. Av!
motorik i hverdagen motorik i hverdagen

Andre motoriske udfordringer..
Danse med specifikke moves
Tegne og sætte låg på toucherne
Rydde op på værelset – sætte ting på hylder, åbne og lukke kasser
Vasketøjet fra kurv til vaskemaskine, eller over til tørretumbleren
Leg med plastic bold
Forhindringsbane med bobles – deres produkter forhandles her
Løbe på madras, som fx disse fra byklipklap – udfordrer balancen

Og så faldt jeg lige over disse inspirationskort, ‘MotorikMagi‘ som er en leg der findes i tre udgaver til baby, tumling og barn. Så har i et hav af sjove udfordringer der kan findes frem når motorikken skal udfordres. 
motorik i hverdagen motorik i hverdagen