Motorisk leg for børn – byklipklap

Motorisk leg for børn - byklipklapDa Amilia for første gang løftede hovedet selv, blev jeg enormt begejstret. Det er nok sådan en forældre ting tror jeg, for det fortsætter i takt med at hun udvikler sig. Man bliver så pokkers stolt, og jeg husker tydeligt da hun trillede fra mave til ryg, kunne sidde selv, begyndte at kravle og ikke mindst øjeblikket hvor hun tog sine første skridt.

Motorisk leg for børn - byklipklapAmilia er en pige der elsker at bruge kroppen, men hvilket barn gør ikke det? Af og til betragter jeg hende og synes det er så herligt, at hun løber fra det ene legetøj til det andet. Eller løber hen til højstolen når vi skal spise. Tænk hvis vi vokse gjorde det?

Forleden læste jeg om motorisk leg, og udviklingen af sådanne færdigheder er altafgørende for børn. Man mener, at både fysisk og psykisk sundhed på længere sigt hænger sammen med de tidlige års motoriske udvikling. Og er man motorisk dygtig, kan man få nemmere ved at begå sig socialt.

Motorisk leg for børn - byklipklapMotorisk leg for børn - byklipklapDe fleste vi kender der også er forældre er enige med os i, at en Ipad nemt kan tage lidt for meget opmærksomhed og tid. Især når vi snakker børn. Vi bruger den skam også herhjemme og er ikke hellige på den front, men forsøger at lave en modpol dertil, i form at en masse motorisk leg.

Motorisk leg for børn - byklipklap
I mange huse siger man at køkkenet er husets hjerte, her man samles. Men for vores vedkommende banker pulsen altså allermest et andet sted – ved vores byklipklap madras, som er placeret i stuen som i kan se på billedet. Det er her vi tumler rundt med Amilia  laver koldbøtter, triller og leger. Samtlige af mine veninder har siddet på madrassen og drukket kaffe med mig. For her er i vi i øjenhøjde med Amilia og stadig en del af legen. Og trods det at madrassen er brugt hver eneste dag i over et år, så er der ikke det mindste bitte lille tegn på slid – ingenting simpelthen. Man må sige at den robust og slidstærk, så det skulle ikke undre mig hvis den står på Amilias teenageværelse om mange år. Den er jo tidsløst designet, og passer fantastisk ind i vores indretning – og det elsker jeg den for.

Motorisk leg for børn - byklipklapSelv sundhedsplejersken siger ‘I skal ned på gulvet og lege‘, når hun kommer på besøg i den første tid. Så den kan jo bruges fra dag et! I dag leger vi både bus, hule og tunnel og meget mere. Vi har øvet med Amilia, at gå ned fra den med numsen først (som vi kalder det herhjemme), altså når man vender ryggen til, og sætter fødderne ned først. Og nu tænker du måske selvfølgelig hvis du ikke har børn. Men det er faktisk noget der skal læres 😉

Motorisk leg for børn - byklipklapByklipklap madrassen kan foldes på mange måder, og derfor kan vi også træne niveauforskelle og trapper på den. Den er simpelthen eminent til motorisk leg og udfoldelse. Balancen øves når hun går henover madrassen, og når vi leger flyvemaskine.

Når hun har været syg, har den virkelig også været en lifesaver. Amilia kan nemlig ikke finde ud af at sove i vores seng. Derfor har vi trukket madrassen ind på hendes værelse, og sovet sammen med hende der. Det betyder også at den ene forældre vågner frisk, hvilket er ret praktisk. Især omkring vuggestue start, hvor man hiver det hele med hjem 😉
Motorisk leg for børn - byklipklapByklipklap har lavet den fineste video, hvor i kan se madrassen in action. Jeg så den første gang igår, og synes virkelig den er et kig værd <3