Hvad kan man bruge mental træning til?

Annonce for Renault

Tankernes kraft
f01d42a9-6c32-40d5-8bba-15261d8e2734

Tur retur til Stockholm på en dag, eller næmere en halv. Sådan forløb det sig, da jeg var på besøg hos Renault forleden. Selvom dagen var kort, var dét jeg tog med derfra mere end oplevelsen. Det har fået mig til at tænke lidt.

Dagen startede med en session med Jacob Søndergaard, ja i ved ham fra ‘Rigtige Mænd’. Som introducerede os for mental træning. Og hvad er det nu lige det er? Jacob mindede mig om, at jeg allerede i høj grad havde praktiseret det, inden Amilia kom til verden. Som nogle af jer måske husker, brugte jeg bogen smertefri fødsel som indeholder konkrete fødeteknikker til en fødsel, uden angst og med meget mindre smerte – hvis nogen smerte overhovedet. Og fødslen gik over al forventning.
Tankernes kraft
Hvad kan man bruge mental træning til, udover at føde smertefrit og flytte en bil?
Mange ting tror jeg på – det er heller ikke et tilfælde at store fodboldklubber har en mental coach tilknyttet. Jeg tror på at det at kunne holde fokus, være vedholdende og at kunne tackle modgang, er en lige så vigtig faktor som din fysik, og træning af det fysiske, når det kommer til at præstere.

Da vi skulle køre Renault Kadjar bilen, krævede det et insisterende fokus. For fløj tankerne, kunne vi ikke styre bilen. Min funktion var at få bilen til at dreje til højre – Ralf var speederen, og Matilde styrede til venstre. Inden da øvede/trænede vi at fokusere på én enkelt opgave af gangen. Gennem øvelser og træningsprogrammer. Dertil brugte vi Jacobs sessions og kloge ord til at præstere i bilen.

6ad66dad-ef40-4482-a374-79011114c633

TIPS FRA JACOB

Forestil dig en fysisk egenskab, som du ønsker at forbedre. Det kan være at sparke til en bold. Placer dig selv et roligt sted, hvor du ikke forstyrres, og skab så et indre billede af situationen. Tal dig selv igennem hvad der sker, og imens forestiller du dig at du er med i din egen film. Gør det ofte, gerne flere gange dagligt. F.eks. lige inden træning.

Uanset hvad du ønsker at blive bedre til, så er det væsentligt at du gør det dagligt. Den daglige fokus på at koncentrere dig om en given opgave, vil skabe strukturelle ændringer i din hjerne, som vil give dig ro og afstresning. Så husk, hvis det er vigtigt for dig, afsæt tid til daglig mental styrketræning.

04c15663-b5ba-49cf-a99d-1aa8d5b19fb0
De to  mænd der havde pillet speeder, rat, bremse og gearstang ud af renault’en, for at erstatte det med et system der kunne læse vores tanker, var begge svenske og en slags teknikkere. I ved typenerne der ved alt om software, teknik og fremtiden. Så jeg var ret interesseret i at høre, om de mente at renault biler i fremtiden skulle styres med hjernes kraft. Men som vi også fik bekræftet på dagen, er det en kompliceret opgave, da man hurtigt kan miste fokus. Så selvom det ville være hamrende fascinerende, mente de at det var bedst at holde den slags kørsel på en lukket bane 😉
Til gengæld kan jeg nu sætte kryds ved, at have styret en kadjar med min mentale styrke, men også på den gode gammeldaws måde. Det var nemlig denne sporty model vi havde, da vi flyttede tilbage til Danmark med Amilia i maven. Vores første rigtige ‘familiebil’, med plads til det hele 😀