Et lille indblik i hverdagen

Annonce for Mejeriforeningen

logo-duo

Amilia og jeg spiser ofte havregryn eller grød med mælk til morgenmad. Jeg er egentlig ikke vokset op med havregryn til morgenmad, men med cornflakes (med masser af sukker) eller cocopops. Tænker jeg tilbage på det, synes jeg det er helt hen i skoven at jeg ikke har spist et mere fornuftigt morgenmåltid som barn. Men når jeg har snakket med min mor om det, så havde man bare ikke den samme opmærksomhed på kost dengang, som i dag. I det mindste fik jeg da mælk på min morgenmad. 🙂

For en måned eller to siden så jeg bag på mælkekartonen, at man kunne komme til åbent landbrug. Mon nogle af jer var afsted til det? Jeg tænker nok mest på jer med børn, for med en størrelse herhjemme der lige har lært at sige muuh, vov vov og pruuuh, kunne jeg virkelig se hvilken begivenhed det ville være, med en oplevelse på et landbrug. Vi må helt sikkert afsted næste gang muligheden byder sig. Denne gang var jeg desværre forhindret da jeg var på Malta.

Men når nu vi er i den boldgade, vil jeg bruge anledningen til at dele en video med jer fra en dag med Maya i Aarhus. Desværre kan jeg ikke prale af at vi var på bondegårdsbesøg, men derimod er det et indblik i en hverdag, hvor mælk indgår som en naturlig del af vores livstil, med sunde opskrifter, træning og protein-milkshakes. Nedenfor finder i opskriften på pandekagerne, som vi laver i videoen. De er virkelig lækre og giver perfekt energi inden en træning.


Pandekage opskrift
1 stor banan eller to små
2 æg
30-35 g havregryn
30 g protein pulver
1 dl letmælk
Kokosolie til stegning

Topping: Chokoladesauce fra bodylap, tørrede tranebær, hele og hakkede mandler.

Start med at blende havregryn til mel, tilsæt herefter de resterende ingredienser og blend I 1-2 minutter. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for tynd, i så fald kan du tilsætte mere havregryn. Pandekagerne steges i kokosolie på en varm slip let pande. Jeg laver dem altid små og lidt buttede, da jeg synes opskriften passer bedst til den størrelse.