Mobilitetsøvelser der er lækre for din krop

MobilitetsøvelseMobilitetsøvelserskaermbillede-2017-08-18-kl-15-09-17Min veninde Trine som var med mig i Marbella, husker tydeligt at vi sammen optrådte med cirkus da vi gik i børnhave. Vi har endda et par billeder der viser hvordan det stråler ud af os, at vi synes det er alt for fedt. Efter vores beach workout i sidste uge, flyver det ud af munden på Trine “Prøv lige at gå i split, ligesom dengang i cirkus”. Jeg fik hende overtalt til at det ikke var en god ide at vise min skills frem den dag på standen. Sand, sved, korte shorts og split. Ej tak 😉

Selvom det er mange år siden vi stolt fremviste vores split og spagat, så tænker jeg stadig på min mobilitet. Den er ikke hvad den har været, men den er der stadig.
Med nogle år med styrketræning på bagen, bliver man altså mere stiv i kroppen. Jeg inkorporerer derfor gerne lidt øvelser der kan give mig lidt mere smidighed. Især mine skuldre trænger til opmærksomhed. Det opdagede jeg da jeg sammen med min søster skulle vise hvordan man går i bro. Har i prøvet at gå i bro fornyligt? Det er altså ikke som det var engang, og udfordringen er størst omring skulderleddet.  Derfor lidt billeder af øvelser til bedre mobilitet.

MobilitetsøvelserEt billede af en strækøvelse der kan laves i TRX. Jeg er ret sikker på i mærker strækket tydeligt, ligesom mig. Hold den i 40-60 sekunder.

MobilitetsøvelsermobilitetsøvelserDe to billeder ovenfor hører sammen. Så øvelsen her er både en core og mobilitetsøvelse. Bagdelen rører ikke jorden, selvom det måske ligner det på billedet her. Selvom det ikke ser sådan ud, så er øvelsen faktisk ret hård. Der var flere af mine deltagere der var udfordret med den.

mobilitetsøvelserWall squat er faktisk ufatteligt svært, hvis man ikke har forsøgt sig med den før. Reglen er at hænderne og fødderne skal røre væggen. Er man super cool og mega mobil, så rører næse og knæ også væggen. Prøv det, der er kun en måde at blive bedre til det 🙂 
MobilitetsøvelserOverhead squat kræver også god mobilitet. Man kan trække på sine evner fra den forgangne øvelse, hvor man bruger væggen. Men her skal hænderne længere bagud, ellers falder man på næsen når først der kommer vægt på. Derfor kan den øves med et kosteskaft.

Det lækre tøj jeg bærer på billederne, er fra Ellos Sport Wear, altså deres helt eget mærke. Når man vælger deres eget mærke, så får man meget tøj for pengene synes jeg. Jeg var ret spændt på kvaliteten, men den er overraskende god og de fine seamless tights som i ved jeg er fan af, er ikke gennemsigtige. I kan tjekke de tre styles ud her: Trøje – Sportsbh – Tights

MobilitetsøvelserMobilitetsøvelser