Lasagne med Bønnemix og Veninde tid

img_4998Det der med at få tid til veninderne, det er bare så vigtigt! Jeg kan virkelig mærke at de giver mig fornyet energi, godt humør og smil på læben. Ikke fordi jeg går og hænger med mulen ellers, men man kan vel kalde det et slags frisk pust til hverdagen. Før mor titlen, før 8-16 jobs og før vi flyttede til forskellige byer var det noget nemmere at stikke hovederne sammen. I dag kræver det mere planlægning. Lasse jobber stort set hver weekend, så venindebesøg skal også times med Amilia og en hund der skal luftes. Heldigvis har jeg nogle forstående veninder, der er skide dejlige til at komme hjem til os. Imens Amilia stadig er så lille, er det klart det nemmeste. Det er en ting jeg virkelig vil huske, når mine veninder får børn.

Igår havde jeg besøg af min veninde Line, som jeg kender helt tilbage fra vi var unge og drak tequila sunrise på Crazy Daisy hver lørdag, siden hen har vi jobbet samme på Café Viggo ved aaen i Aarhus. Og nu er hun en af mine tætteste veninder. Sådan en man kan slappe helt af med og fortælle alt til.
Egentlig havde jeg dagen forinden besluttet, at forberede en lasagne vi kunne spise til frokost. Men da klokken blev 21.30 var pusten gået helt af mig, og derfor blev det i stedet et fællesprojekt. Noget som  har fået mig til at tænke på, hvor hyggeligt det er at lave mad når man gør det sammen. Amilia sov formiddagslur imens vi kokkererede på bedste vis.
Det vækker faktisk minder helt tilbage fra folkeskolen, hvor vi havde hjemkundskab. Yndlingsfaget, uden tvivl! Vi lavede mad i hold, og til sidste skulle alt maden nydes. Er det mon stadig et fag på skemaet?

Lasagnen er en opskrift jeg har brugt siden 2010. Hvis ikke det siger sig selv, så er den altså rigtig god. Igår fik den dog et tvist af Bonduelle, da vi tilføjede en dåse bønnemix. Sådan en gang lasagne er der jo en del pasta i, så lidt bønner tilføjer ekstra protein og så er de også spækket med kostfibre. Faktisk havde vi også besluttet os for at tilsætte majs, men da lasagnen kom ud af ovnen, stod majsene stadig i en skål ved siden af. De blev altså glemt – øv bøv så det må blive næste gang.

INGREDIENSER
Kødsauce
1 dåse bonduelle bønnemix
1 stort løg
500 g oksekød
25 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
1 dåse tomatpuré
1 oksebouillon

Bechamelsauce
30 g smør
3 spsk hvedemel
6 dl vand
1 tsk salt (gerne groft)
friskkværnet peber
1 tsk muskatnød
150 g revet ost
250 g lasagneplader
2 spsk rasp

FREMGANGSMÅDE
Løg og kød og bønner svitses i smør, i en stor gryde. Tilsæt krydderier, tomatpure og oksebouillon og lade det koge ved svag varme i 10 minutter.
Tag endnu en gryde og smelt her smørret til bechamelsaucen. Tilsæt mel lidt efter lidt og kom herefter halvdelen af mælken i. Når mælken koger kan resten tilsættes. Krydderierne og osten tilsættes og saucen kan herefter smages til.
Smør et ovenfast fad og fordel kødsauce, bechamelsauce og lasagneplaner i nævnte rækkefølge. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og sæt lasagnen midt i ovnen i 35 minutter ved 200 grader.

img_5001