Sankt Hans, sommer opskrifter og bål hygge

Sankt Hans, sommer mad og bålSankt Hans, sommer mad og bål Sankt Hans, sommer mad og bålskaermbillede-2017-03-15-kl-14-06-44Som i måske så på instagram, så skrev jeg at Sankt Hans i det nye hus er toppen! Vi havde inviteret min søster, hendes mand og deres to børn til en hyggelig aften, da vi i det nye hus har bålplads i i haven. Allerede inden vi flyttede ind forestillede vi os, hvordan vi kunne sidde om bålet og lave snobrød og skumfiduser. Jeg kan ikke huske om jeg har fortalt det, men faktisk bor min søster og hendes familie tre huse fra os, vi bor altså på den samme stikvej. Det er helt enormt tilfældigt at vi netop forelsker os i et hus så tæt på dem, men tanken om hvor meget vi får ud af hinanden gør mig så glad. Det er pludselig super nemt at være impulsiv og ses en halv time hist og her. Og på en aften hvor man normalt ville tage en taxa hjem, kan man snildt gå de hundrede meter til fods 😉

Aftenen bød selvfølgelig på en masse mad. Vi havde håbet på dejligt vejr, da det få dage forinden var RIGTIG dansk sommer, men blæsten og støvregnen holdt os desværre indenfor. Grilles skulle der dog alligevel, og dertil fik vi skønt tilbehør. Melonsalat med feta, grillede asparges, kyllingefrikadelle-spyd med kikærter. De to sidstnævnte er nye opskrifter her på bloggen og begge med bonduelles produkter, så dem får i her.

Grillede Asparges
1 dåse bonduelle majs
1 dåse bonduelle black eyed bønner
1 bundt asparges
1/2 bundt persille
40 g parmesan
brødcroutoner
olivenolie
salt/peber

Skær bunden af aspargesene ca. 3 cm og rens dem i vand. Vend dem i olivenolie, salt og peber og gril dem i 2 minutter.
Anret på et fad med de resterende ingredisenser

Kyllingefrikadelle-spyd med kikærter
400 g kyllingefars
1 dåse kikærter
50-70 g havregryn
2 æg
1 løg
salt/peber
rød peber
ananas

Blend kikærterne i en skål og tilsæt de resterende ingredienser ved at røre med en grydeske. Kom olie eller smør på en pande og steg dellerne i cirka 10 minutter.
Skær ananas og rød peber i mindre stykker og anret på et spyd med kyllingefrikadellerne.
Spydene grilles i ca. 5 minutter og serveres herefter på et fad.

Mor nyder et glas vino, når Amilia er puttet 😉
img_4532
Vores fine bålsted. Kan i forstå vi er vilde med det?
img_4535
Erwin er vild med den nye store have

Sankt Hans, sommer mad og bål Sankt Hans, sommer mad og bål Sankt Hans, sommer mad og bål