Svampet rød kage med kidneybønner

rød kage med kidneybønnerskaermbillede-2017-03-15-kl-14-06-44

Det er efterhånden længe siden jeg så denne røde kage med kidneybønner på Bonduelles hjemmeside. Den er noget af et blikfang pga. den ret unikke røde farve, så siden da har jeg haft lyst til at lave den. I dag skulle det være, for endelig er vi ved at komme på plads i huset. Selvom vi langt fra er i helt i mål, så har vi nu fået vores nye køkken og kan derfor lave mad. JUBIIYAY!
Nu hvor kagen er fundet hos bonduelle, så kan i nok gætte jer til at den indeholder nogle af deres bønner – nemlig deres røde kidney bønner.
Opskriften har jeg modificeret en smule, så min udgave får i her

Kagen
175 g sukrin
2 spsk vaniljesukker
2 æg (3 æg hvis de er små)
1 dåse kidneybønner (250g drænet)
100 g friske hindbær
1 dl kærnemælk
1 spsk. rød konditorfarve
150 hvedemel
2. tsk bagepulver
125 g smør

Topping
200 g flødeost
125 g flormelis eller sukrin melis
Evt krymmel

Smelt smøret og tilsæt sukrin og vaniljesukker til konsistensen er cremet. Pisk æggene i et af gangen og pisk grundigt i to minutter for hvert æg.
Dræn kidneybønnerne for væske og skyl dem grundigt i koldt vand.
Hindbær, kernemælk, konditorfarve og kidneybønnerne blendes i en blender eller foodprocessor. Blend i 2-3 minutter og tilsæt nu æggemadden.
Mel og bagepulver tilsættes dejen og røres rundt med en ske. Dejen hældes nu i en smurt bradepande og bages i ovnen ved 175 grader i 35 minutter.
Tjek om kagen er færdig ved at stikke i den og giv den ca 5 ekstra minutter, hvis den ikke er færdig bagt.
Toppingen laves ved at tilsætte flormelis og flødeost i en skål og piske til du har en luftig creme. Drys med krymmel eller andet pynt inden kagen serveres.

rød kage med kidneybønner