Skøn salat med proteinrige kikærter

Skøn salat med proteinrige kikærterSkøn salat med proteinrige kikærter
skaermbillede-2017-03-15-kl-14-06-44

Hvordan lever du sundt? Hvad er opskriften på en sund livsstil? Spørgsmål hvor svaret kan være svært at definere, for der er ikke et endegyldigt svar. Sundhed er individuelt og kan ikke vurderes udfra mængden af træning, på udseende eller på hvor ofte du spiser salat. Det handler om så meget mere end det, men især om at have det godt og være glad.
En ting jeg har fundet ud af er, at mad påvirker mit energiniveau helt afsindigt meget. Deraf påvirker det også mit humør, for er jeg træt byder min personlighed ikke ligefrem på gåpåmod og optimisme. Ting som jeg ellers synes jeg sprudler af hvis energien er høj.

Jeg har i dag lavet en skøn salat med proteinrige kikærter. Vidste i godt at de indeholder 19 gram protein pr. 100 gram! Det er faktisk en hel del. Oveni hatten er der også 17 gram kostfibre. Så de små banditter mætter rigtig dejligt og er perfekte i en salat, hvor man vil tilføje protein. Kikærterne bliver yderst lækre, hvis de ristes på panden i lidt olie og med krydderier. I denne omgang blev de tilberedt med paprika, frisk hvidløg, lidt spidskommen og salt. Kikærterne jeg brugte er fra Bonduelle og købes på dåse. Simpelt og hurtige at klargøre til stegning, da de blot skal skylles i et dørslag.
Salaten i sig selv er rigtig simpel. Med de ristede og sprøde kikærter, samt den yderst lækre mangodressing (lov mig at i prøver den) får salaten virkelig både bid og friskhed.

RISTEDE KIKÆRTER
200 gram drænede kikærter
1 fed presset hvidløg
1 spsk paprika
1 tsk spidskommen
salt
olivenolie til stegning

Hæld olie på den varme pande og tilsæt krydderierne, undtagen salt. Tilsæt kikærterne og steg dem i ca. 10 minutter, herefter tilsætter du salt.
Når kikærterne er klar til at komme af panden, lader du dem køle på et stykke bagepapir.

MANGO DRESSING
1 stor mango

1 spsk hvidvinseddike
2 spsk oliven olie
1 spsk honning
1/2 tsk salt

Skær frugtkødet af mangoen og gerne i mindre stykker, så blenderen kan håndtere det. Alle ingredienser blendes i et et minut eller mere, til dressingen har en fin og tynd konsistens. Mango dressingen kan opbevares på køl, men skal bruges i løbet af de første to døgn.

SKØN SALAT MED PROTEINRIGE KIKÆRTER
100 vårsalat/feldsalat (kan erstattes med anden salat)
100 ruccola (kan erstattes med anden salat)
1 granatæble
1 agurk
15-20 store jordbær
evt. 300 gram stegt og findelt kylling krydres med paprika

Salaten er simpel at lave, da agurk og jordbær blot skal skæres og anrettes med de andre ingredienser i en skål.
I kan eventuelt vælge en anden type salat, hvis i ikke er ruccola-typen. Herhjemme køber vi ofte salat på pose, der allerede er skyllet og klar til brug. 

Granatæblekernerne fjernes nemmest ved at halvere æblet, og banke på det med en grydeske af træ.

Skøn salat med proteinrige kikærter Skøn salat med proteinrige kikærterSkøn salat med proteinrige kikærter