Pølsehorn med chilimajs

pølsehorn med majs
skaermbillede-2017-03-15-kl-14-06-44
Kan i regne ud hvor meget jeg glæder mig til, at Amilia bliver stor nok til at vi kan lave mad sammen i køkkenet?
Da vi fik kønnet at vide i sin tid, var det et af de mange billeder jeg fik i hovedet i samme øjeblik. Drengebørn kan jo også sagtens hjælpe til i køkkenet, men havde vi fået en dreng er jeg ret sikker på at billederne havde været af målmandshandsker og fodbolde.
Amilia er stadig lidt for lille til at hjælpe til, men derfor kan man jo godt tage forskud på glæderne og lave børnevenlige retter. Min nevø og niece elsker begge majs, og alle børn elsker pølsehorn så derfor synes jeg det var en ret sjov ide bonduelle har fået, med at lave pølsehørn med majs.

Igår skulle vi handle ind til hele ugen, og derfor sad jeg og skimmede opskrifter igennem på bonduelles sites. De har helt enormt mange gode ideer til lette og billige opskrifter. Det er perfekt for os, som stadig forsøger at skrue ned for vores madbudget da vi spenderer alt for mange penge på denne post. Til aftensmad lavede vi denne tærte hvor vi tilsatte oksekød. I dag er der stadig lidt rester, så jeg tænker at lave denne salat med quinoa, bønner og majs til. Jeg smider lige et billede på instagram senere, så i kan se resultatet.

Pølsehorn med chilimajs

Da jeg så opskriften på pølsebrødene fik jeg lyst til at bage med det samme. Så imens Lasse luftede Erwin, smuttede jeg i køkkenet for at bage med min lille køkkenassistent. Selvom hun ikke hjalp så meget til, var det nu hyggeligt alligevel. Hun er enormt opmærksom på alle mine bevægelser og alt hvad jeg rører ved. Det er underholdning i sig selv.

DU SKAL BRUGE….
25 g smør
25 g gær
¼ l mælk
1 tsk salt
1 tsk sukrin
1 dåse Bonduelle Gourmet majs 150 g eller chili majs
100 g speltmel
Ca. 350 g hvedemel
1 pk. pølser
Æg til pensling

SÅDAN GØR DU….

  • Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Tilsæt mælk så blandingen bliver lun. Mærk efter med din lillefinger, det skal føles en anelse lunt – endelig ikke varmt. Rør gæren ud i den lune mælkeblanding.
  • Tilsæt salt, sukrin, majs og fuldkornsmel. Rør hvedemelet i lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  • Del dejen i 14 lige store stykker, og rul hvert stykke til en aflang pølse.
  • Sno dejen omkring pølsen, og læg pølsehornet på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem hæve i ca. 30 min., pensl med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i 15 min. ved 200°C.
  • Afkøl en anelse på bageristen inden servering.
  • De kan sagtens fryses, og smager godt både kolde og lune.

Pølsehorn med chilimajspølsehorn med chilimajs