Dadelkugler med havregryn og nødder

BECK SÖNDERGAARD SANDAL Dadelkugler med havregryn og nødder
Dadelkugler er en nem og lækker snack, der kan laves på utallige måder. Forleden lavede vi sunde snacks på vægttab campen i marbella, og her var kuglerne i en anden variant også på menuen. Er man ikke vild med dadler, så lad dig ej forskrække for smagen er ikke gennemtrængende, og kan op- eller nedskaleres ved tilsmagning undervejs. I dag blev det til dadelkugler med havregryn og nødder, da jeg godt kan lide når de knaser en smule. Dertil er der brugt kakaopulver og få andre ingredienser.
Kuglerne er altid bedst hvis de får lov at hvile minimum tyve minutter i køleskabet, inden de serveres.

DU SKAL BRUGE…
16 stenfrie dadler
20 gram blendet havregryn
1 spsk fedtfattig kakaopulver
2 store tsk kokosolie
2-3 tsk vanilie aroma eller essens
45 g hakkede hasselnødder
Lidt ekstra havregryn til at rulle kuglerne i

SÅDAN GØR DU…
Dadlerne blendes med en stavblender i en skål. Herefter tilsættes de resterende ingredienser til skålen og der røres rundt med en ske.
Smag gerne til undervejs og tilsæt evt ekstra kakaopulver, hvis der ønskes en kraftigere kakaosmag.
Kuglerne rulles i hænderne og herefter i havregryn. Sæt kuglerne på køl, inden de serveres.

Dadelkugler med havregryn og nødder