Sund blåbærkage med lemon

Sund blåbærkage med lemon
Så har jeg været en tur i køkkenet igen. Blåbær er et af mine yndlings bær, og minder mig om da vi boede vores hytte i Norge, hvor det vrimlede med blåbær. Kagen her fik jeg ideen til da vi ofte har bær i køleskabet, da Amilia er fuldstændig vild med dem. De resterende ingredienser er nogle vi altid har stående, da de indgår i flere af mine bageprojekter. Ønsker man at skære ned på de knap så næringsrige kalorier, kan man i stedet bage en sund blåbærkage med lemon som denne. Smagen er vidunderlig og sammensætningen af det søde og sure er skøn. Er man vild med marcipan er kagen helt sikkert et hit, da den både i konsistens og smag har associationer dertil.

SUND BLÅBÆRKAGE MED LEMON
115 g mandelmel
3 spsk kokosmel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljepulver
3 spsk honning
2 spsk smeltet kokosolie
Saft fra 1 citron
2 æg
200 g blåbær

FREMGANGSMÅDE
• Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver, salt og vanilje i en stor skål
• Tilsæt honning, smeltet kokosolie, citronsaft og æg. Rør til dejen er fast
• Hæld dejen i et en kageform eller ovenfastfad. Jeg brugte fingerne til at fordele dejen og gøre den flad
• Pres blåbær forsigtigt ned i dejen
• Bag kagen ved 200 grader i 20 minutter

Sund blåbærkage med lemonSund blåbærkage med lemon