Bønnefrikadeller og kartoffelsalt med kikærter

Bønnefrikadeller og kartoffelsalt med kikærter

skaermbillede-2017-03-15-kl-14-06-44

Frikadeller og kartoffelsalt er vel ret dansk. Det er i hvert fald to ting der når de serveres sammen, får mig til at tænke på at spise udendørs, kunne mærke solen varme på skuldrene og på dansk sommer når den er bedst.
Kalenderen viser godt nok kun midt marts, men herhjemme tyvstarter vi lidt, da vi er vilde med sommer månederne. Jeg er derfor været i køkkenet og kreeret traditionel dansk mad men med et tvist – nemlig bønner. Det er blevet til bønnefrikadeller og kartoffelsalt med kikærter. Hver af opskrifterne er med produkter fra Bonduelle, som er rigtig nemme at arbejde med. Bonduelle produkterne kan opbevares i et køkkenskab, viktualierum eller i køleskabet og skal blot drænes for lage og skylles inden brug. Med et dørslag er det klaret på 2 minutter.
Opskrifterne er simple og nemme på en travl hverdag. Og så kan man jo eventuelt lave en stor portion, så der er nok mad til to dage.

Bønnefrikadeller og kartoffelsalt med kikærterBønnefrikadeller og kartoffelsalt med kikærter
Bønnefrikadellerne er uden kød, men opnår stadig et solidt proteinindhold som stammer fra de fire bælgfrugt varianter som bønnemix består af – røde kidneybønner, kikærter, grønne lima bønner og hvide bønner. Herhjemme er jeg ikke den eneste der er imponeret over hvor godt resultatet blev. Bønnefrikadellerne kan nemlig prale af både skøn smag, sprødhed og en konsistens der minder om de traditionelle frikadeller. Dertil er bønnerne også en mulighed for at spare  på kødet og ikke mindst spare penge på madbudgettet.

BØNNEFRIKADELLER
* 2 dåser bønnemix
* 2 æg
* 2 fed hvidløg, presset
* 35 gram havregryn
* 1 løg
* 1 tsk spidskommen
* 1 tsk paprika
* 1 knivspids chilipulver
* salt og peber
* økologisk smør til stegning

FREMGANGSMÅDE
* Bønnerne drænes for lage og skylles grundigt
* Alle ingredienserne blandes i en skål og blendes med en stavblender (eller i en blender)
* Bønnefrikadellerne formes og steges i økologisk smør

Bønnefrikadeller og kartoffelsalt med kikærterOpskriften på denne kartoffelsalat er en jeg  forvejen er glad for. Smagen er skøn og blandingen af A38 og creme fraise er perfekt efter min smag. Vil man spare lidt kalorier, kan man vælge A38 0,5% eller creme fraise 5%, man skal bare være opmærksom på at konsistensen bliver en smule anderledes.
Det er første gang jeg har tilsat kikærter til opskriften, men absolut ikke sidste. Udover at de tilføjer protein så kan jeg godt lide det lille tvist som kikærterne bidrager med.

KARTOFFELSALAT MED KIKÆRTER
* 550g kartofler
* 200g kikærter
* 2,5 dl A38 3,5% eller lavere
* 2,5 dl creme fraise 18% eller lavere
* 3,5 spsk kruspersille
* 2 spsk purløg
* 3 spsk revet løg
* 2 tsk sød fransk sennep
* 1 tsk friskpresset citronsaft
* 2 tsk salt
* friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE
* Skræl kartoflerne og skær dem i tern iden de koges i ca 15 minutter
* Kikærterne drænes for lage og skylles grundigt i vand
* Samtlige ingredienser blandes i en skål
* Sættes på køl inden servering

BONDUELLES FACEBOOK er spækket med inspiration, til at bruge de forskellige typer bønner i nemme opskrifter.
Så kig forbi deres side for mere bønne-inspiration.