Nutella lavet på avocado

Nutella lavet på avocado
Mmmmh nutella, jeg har en svaghed for dig og generelt for chokolade og nødder i diverse afstøbninger.
Det er ikke første gang jeg deler en sund nutella opskrift, jeg har nemlig tidligere lavet en på kidneybønner, som også blev ganske fantastisk. Denne gang er der i stedet for bønnerne brugt avocado. Min søster serverede for længe siden en sådan nutella for mig, med den lækreste konsistens, så nu skulle jeg også forsøge mig.

Der skal bruges relativt få ingredienser nemlig, friske dadler, hasselnødder, kakao pulver, kokosolie og vaniljepulver. Mange af disse ting er noget vi ofte har på køl/lager, da de tit indgår i sunde kager og desserter, som jeg jo godt kan lide at lave.

Nutellaen her er selvfølgelig kalorietæt, men det er ikke noget jeg går så meget op i når bestanddelene er sunde.

Du skal bruge
1 stor moden avocado
125 g dadler (udstenede)
150 g groft hakkede hasselnødder
3-6 store spsk kakao (jeg bruger den fedtfattige fra urtekram)
3 spsk kokosolie
1,5 tsk vaniljepulver

Start med at hakke hasselnødderne groft. Find herefter en skål til hvor du kan blende avocado og dadler med en stavblender. De resterende ingredienser blandes i skålen og røres rundt med en ske. Alt efter hvor stærk du ønsker nutellaen tilsætter du 3-6 spsk kakao. Du kan tilsætte en smule sødemiddel, hvis du ønsker en mindre kraftig smag.

Jeg har altid haft en svaghed for nutella på groft brød, rugbrød eller knækbrød. Den kan også serveres som en dessert med lidt andet tilbehør, fx med skyr og lidt bær, eller med vaniljeis. Opbevar nutellaen i en lufttæt beholder. Jeg vil anbefale at den spises samme dag som den laves, eller dagen efter.

Nutella lavet på avocado