Sund burger – Der er nem at lave

Sund burger - Der er nem at laveBurgeren på billedet her – ej hvor smager den godt. Den blev serveret for nyligt, hvor jeg overraskede Lasse en lørdag aften. Jeg havde inviteret en af hans gode kammerater Tom over til mad og rødvin, og derefter arrangeret at de skulle i biffen, efterfulgt af en aften/nat på bar.

Da Lasse kom hjem fra kamp, blev han mægtig glad! Om dagen havde jeg gået og hygget med forberedelser til menuen. Bagt stenalderbollerne, marineret kyllingen og dækket bord. Min søster og hendes mand kom forbi til en latté og ellers tullede jeg bare rundt. Tænk at man selv kan blive så glad i låget over at overraske andre. Burde gøre det noget mere.

SUNDE BURGER BOLLER
Bollerne er easy peasy og jeg kan ikke helt selv tage æren, kun for ideen. Det er nemlig en færdig blanding med stenalder rugbrød. Man kan vælge mellem mange forskellige, men jeg går altid efter en der ikke kun indeholder frø og kerner men også nødder. En pose koster ca. 28,- Der skal kun tilsættes æg, olie og salt, så det er ret nemt.
Dejen er dog ret tynd, så man kan ikke bare lave 6 klatter, for så bliver det tyndt som knækbrød. Jeg brugte bagepapir viklet om en lille skål, til at lave mine forme. Der skal helst godt med dej i hver form, så der er mulighed for at skære bollen over.
På posen står der 60 minutter, hvis det bages som rugbrød. Skal det bruges til en omgang sund burger (boller), så kan du nøjes med 40 minutter.

MARINADE TIL KYLLING

  • 500 g kylling, filet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 spsk. eddike/balsamico
  • 1 spsk. sennep

Marineres 2-3 timer før stegning

BURGER TILBEHØR
Curry mango sauce fra urtekram som går rigtig godt til kylling
Hjertesalat
Tomat
Bacon
Kartoffel både

Sund burger - Der er nem at lave