Hvad er crossfit? Vind medlemskab til Crossfit Copenhagen

img_0221hvad er crossfit?
hvad er crossfit?
img_0222
img_0224
Hvad er crossfit egentlig og er crossfit for alle?
Er det kun for store mænd og stærke kvinder? Skal man have styr på dødløft, squat, overhead pres, clean, jerk, snatch for at gå til crossfit?
NEJ! Crossfit Copenhagen i hvert fald for alle, ung, gammel, tyk, tynd, nybegynder, rutineret, nybagt mor, for mig og for dig. Crossfit er en blanding af en forskellige sportsgrene og et samsurium af øvelser derfra. Har du fulgt lidt med i Crossfit Games, så ved du også at atleterne skal være forberedt på enhver sportslig udfordring. Heldigvis kan man træne crossfit på niveauer der ligger langt fra Crossfit Games, alle skal jo starte et sted. Og ingen forventer at du har planer om, at så hakket som et jern til sommer. I bund og grund handler det hos Crossfit Copenhagen om at have det sjovt med at træne. At blive udfordret og få sved på panden på dit eget niveau.

Hvorfor jeg er vild med crossfit
Styrketræning er jo egentlig en super ego sport. Måske har man en træningsmakker, men du har stort set intet andet at gøre, med de andre i det center du træner i. Man mærker hurtigt at man i en crossfit box, er en del af et fællesskab og et sammenhold. Dét synes jeg faktisk er ret fedt, især når man har brugt hele sin barndom/ungdom på gymnastik som var en enormt social sport. Rent faktisk kan jeg godt ærger mig lidt over, at jeg ikke har ‘opdaget’ crossfit lidt før. Så jeg kan kun anbefale at springe ud i det, hvis man sidder og er bare en bitte smule nysgerrig på det.

Crossfit vs Styrketræning
Altså crossfit ER jo styrketræning, på en måde i hvert fald. Dog synes jeg at de WOD’s (workout of the day) jeg har deltaget på hos Crossfit Copenhagen er super alsidige, og derfor adskiller crossfit sig fra styrketræning. Når man styrketræner i et fitness center kører man ofte de samme øvelser i en periode, måske efter et specifikt program i 5-6 uger. 12 gentagelser, pause, 12 gentagelser, pause, 12 gentagelser pause og sådan fortsætter det. Ærligt talt kan jeg godt blive træt af det, hvilket også er årsagen til, at jeg ikke træner efter et program længere og bruger flere elementer fra crossfit. Dyrker man crossfit bliver man nemlig udfordret med en ny sammensætning af øvelser hver gang man træner. Der er tunge løft, mange gentagelser, høj intensitet, kropsøvelser, gymnastik, galoperende puls, teknik og alt er sat sammen på forskellige måder hver gang. Man bliver ikke god til det hele over night, men der er altså ingen der kigger skævt til mig, når jeg bøvler med teknikken i et løft. Tværtimod får man hjælp, hvis man ønsker det!

Vind medlemskab til Crossfit Copenhagen (som har 19 centre fordelt i Danmark)
Du kan vinde et årsmedlemskab til dig selv og fire veninder, ved at smutte forbi linket her
Held og lykke og god træning! ♥

Sponsoreret

hvad er crossfit?img_0216