Nemme og sunde jule snacks

Nemme og sunde jule snacksNemme og sunde jule snacks
Forleden hørte jeg i radioen at meget af det juleslik man kan købe på markedet, er mere usundt end ‘normalt’ slik. Det indeholder en kæmpe portion tilsat sukker og en masse andre tilsætningsstoffer, som gør slikket billigt. Rådet i radioen var at man købte lidt mindre slik, men i stedet købte noget af god kvalitet. Det giver jo god mening! Personligt er jeg stor fan af snebolde, som er obligatoriske i december. Andre er til marcipanbrød eller juleskum, der skal selvfølgelig være plads til at hygge sig i december men man kan også sagtens lave nemme og sunde jule snacks. I hvert fald sundere og uden tilsat sukker.
Jeg har lavet mig tre forskellige snacks alternativer til dit juleslik og de er virkelig nemme at lave.

Æbler med kanel og sukrin gold
Det er længe side jeg har fået mig et æble med kanel, men ej hvor smager det godt. Sukrin gold er en erstatning til sukker, som giver en god knasende effekt. Og så er der mindre end 1 kcal pr. tsk!

Dadler med lakrids
Smager langt mere lækkert end du forestiller dig. Stenen fjernes, dadlerne vendes i smeltet kokosolie og dyppes i lakrids pulver. Jeg har valgt en grov lakridspulver, men man kan sagtens bruge en der er mere fin. Dadlerne ligges på køl i minimum 10 minutter.

Brændte mandler
En spsk sukrin smeltet på en varm pande, og en stor håndfuld mandler og vupti så har du endnu en lækker snack.
Sukrin smelter hurtigt på panden, så lad være med at gå fra den. Og ligeledes skal mandlerne kun have ca. 1 minut på panden, inden de ligges til at køle på et stykke bagepapir.

Indeholder affiliate links