Effektiv træning

Effektiv træning
Hvem kunne ikke bruge flere timer i døgnet? Jeg kunne i hvert fald godt, der er tusinde ting jeg gerne vil nå og træning er én af dem. Havde jeg tid til det ville jeg træne hver eneste dag, men sådan ligger landet bare ikke. Tværtimod så er det i øjeblikket sådan, at når der skal trænes skal det være kort og effektiv træning. Til tider kan det være svært at holde gejsten oppe under en træning, det kender vi nok alle. Efter de første par øvelser bliver pauserne for lange, pulsen tæt på hvile og så er det svært at finde energien frem igen. Derfor forsøger jeg mig i øjeblikket med crossfit inspireret træning, hvor jeg konkurrerer med mig selv eller med en træningsmakker på tid. Igår trænede jeg med min søster Line, hvor vi lavede følgende øvelser:

90 step ups (på en boks)
80 kettlebell swing 16 kg
70 goblet squat 16 kg kettlebell
60 burpees
50 pushpress 15 kg stang
40 SDHP (sumo deadlift high pull) 16 kg kettlebell
30 pushups
20 thrusters 15 kg stang
10 baner med prowler + 20 kg

+ 4000 meter på romaskinen

Når man lige læser det, så er det jo ikke nemt at tyde hvordan det skal laves. Men er man to personer, så skal alle øvelserne inklusiv de 4000 meter på romaskinen gennemføres af de to personer som et team. Den ene laver øvelser imens den anden ror. Øvelserne laves i den rækkefølge de står, og så er det personen der er igang med øvelserne der styrer hvornår man bytter. Har man behov for at bytte efter 30 step ups, så bytter man der. Så det er ikke sikkert man kommer til at lave lige mange af hver øvelse, men træningen er både effektiv og hård alligevel. Igår glemte jeg at tage tid, men ellers har jeg haft tid på de andre gange, så man kan forbedre sin tid fra gang til gang. Da vi lavede den til crossfit brugte vi 25 minutter.
Træner man alene, så vil jeg forslå at halvere antallet af gentagelser og ligeledes halvere antallet af meter man skal ro. Og så skifter man jo bare mellem øvelser og roning, når man ikke kan lave flere gentagelser.
Træningen er inspireret af en træning Maya og jeg lavede da vi var trænede hos crossfit copenhagen i Aarhus. Siden da har jeg brugt ‘konceptet’ både med Lasse, når jeg har trænet selv og nu også med min søster. Man kan sagtens bytte rund og lave andre øvelser. Skulle i være i tvivl om nogle af dem, kan i slå dem op på google eller youtube. Pøj pøj og god effektiv træning!