Amning og træning

Amning og TræningKan amning og træning forenes? Og stopper mælkeproduktionen når man begynder at træne?  Jeg tror egentlig mest det er en gammel skrøne, men skal bestemt ikke vide mig sikker på det. Så vidt jeg har kunne læse mig til, kan en nedsat mælkeproduktion i forbindelse med hård træning være forbundet med, at man ikke får drukket nok væske eller spist tilstrækkeligt. Begge dele er ting jeg er meget opmærksom på. Faktisk synes jeg det virker til at mælkeproduktionen stiger, så snart jeg drikker ekstra væske.
Eftersom jeg stadig ammer Amilia fuldt ud giver det jo nærmest sig selv, at man forbrænder ekstra kalorier da kroppen bruger ressourcer på at danne mælk. Når jeg så samtidig træner er det vigtigt at kroppen at jeg får masser af næring. Jeg tæller ikke kalorier, det ræs gider jeg ikke længere. Derimod går jeg op i at få største delen af mine kalorier fra sunde og nærende fødevarer. Der ryger dog også usundt ind i ny og næ, jeg er bestemt ikke hellig! Hvis mælkeproduktionen stopper, er jeg overbevist om at det ikke som sådan skyldes træning, men tvært imod at kalorieunderskuddet bliver for stort.

Jeg mødte for nogle uger siden en ældre kvinde, der var meget overrasket over at jeg trænede ‘For så kan du jo ikke amme’. Men det fungerer altså rigtig fint for mig og Amilia er nu fire måneder. Jeg har kunne læse mig til, at hård træning kan ophobe mælkesyre i mælken så barnet afviser brystet fordi mælken bliver sur. Amilia har endnu ikke været utilfreds med min mælk, så måske jeg bare heldig med at det ikke sker for mig, eller også træner jeg ikke hårdt nok haha. Jeg synes ellers den får god gas. Mit niveau er selvfølgelig stadig ikke hvor det var før jeg blev gravid, men jeg giver den en skalle så godt som jeg nu kan. Den står selvfølgelig heller ikke på 7 træningspas om ugen, nok nærmere 4 på en god uge og 1 eller 2 på en ‘dårlig uge’.  Amning og træning fungerer altså rigtig fint her. Jeg kunne godt tænke mig at høre, om der sidder nogle derude der har tilsvarede eller andre oplevelser med det? Vi er jo efterhånden en stor portion aktive kvinder, så jeg tænker det er relevant at dele lidt info omkring emnet.