Grove boller med chiafrø

Grove boller Når jeg bager boller, må de meget gerne være sådan lidt rustikke. Derfor elsker jeg grove boller med forskelligt mel og andre ingredienser. Disse er perfekte til madpakken eller til frokost med veninderne. Der er bid i og så mætter de dejligt. Jeg har valgt at tilføje gulerødder, rosiner nødder og chiafrø. Man kan selvfølgelig skifte de fire ingredienser ud med andre, hvis man vil være ekstra kreativ, eller bare prøve noget andet. Én portion giver 14 grove boller, alt efter hvor store du laver dem. Herhjemme plejer vi at fryse dem ned, da det altid er lækkert at have et lille lager i fryseren hvis der kommer gæster.
Min opskrift er sådan lidt på fornemmelsen, sådan er det oftest når jeg bager boller. Nu har jeg alligevel forsøgt at estimere for jer, hvor meget af de forskellige ingredienser jeg har brugt, så i også kan få glæde af dem.

Opskriften på de grove boller
10 dl vand
40 g gær
10 dl havreklid
2 dl havregryn
6-8 dl hvedemel
2 tsk salt
Gulerødder
Rosiner
Nødder
Chiafrø

Fremgangsmåde: Bland vand, salt og gær i en skål. Tilsæt havreklid, havregryn, revne gulerødder, rosiner, groft hakkede nødder og chiafrø og rør godt rundt. Tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt og rør gerne undervejs. Lad dejen hæve et lunt sted med et viskestykke over i  ca. 60 minutter. Herefter plukkes der af dejen, uden at rulle dem pæne. Derved bliver de mere rustikke og blot mere lækre. De grove boller placeres på en bageplade og bages ved 200 grader varmluft midt i ovnen i 20-25 minutter.
Grove boller Grove boller