Giver jeg dig dårligt selvværd?

thumbnail_img_6416
Giver jeg dig dårligt selvværd, når jeg poster billeder af min gravide mave og billeder af min krop efter graviditeten? Det håber jeg så sandeligt ikke! Fornyligt medvirkede jeg i en artikel, hvor journalisten fra Eurowoman satte fokus på at flere poster billeder af deres gravide veltrænede kroppe. Vinklen på artiklen var mest af alt, at de gravide bliver sat under et ekstra stor pres, når veltrænede baby buler flashes på instagram. I kan læse artiklen her. Da jeg blev interviewet til artiklen var jeg ikke klar over hvilken vinkel den havde, og fik først set artiklen da den var online. Mine udtalelser i artiklen kan jeg stå 100% indenfor, men bliver stadig ret provokeret når jeg læser den. Især når jeg læser “Bulen på deres maver er så lille, at kun en omgang god fantasi vil kunne overbevise én om, at der rent faktisk er en lille ny på vej.” “Skræmmende tendens” og “Hvis man ikke engang, når man er gravid, kan slappe af, men stadig har fokus på kroppen, og hvordan den ser ud, glemmer man jo essensen af det hele, nemlig det faktum at man er i gang med at skabe et nyt liv, fortæller hun. Især den sidste udtalelse irriterer mig. For som hun netop selv påpeger, er man i gang med at skabe et nyt liv. Hvorfor pokker skal man så ikke give sin baby de bedste betingelser i maven? Det er videnskabeligt bevist at man nedsætter risikoen for bl.a graviditetssukkersyge, svangerskabsforgiftning, komplicerede fødsler og fødselsdepression når man træner under graviditet. Er det ikke ting der gavner dit barn? Man er jo ikke syg når man er gravid, så hvorfor skal vi lægge os på sofaen og spise os tykke. Det er i hvert fald ikke hvad jeg forbinder med en sund graviditet. Min mave var flad hurtigt efter fødslen, som følge af at jeg holdte mig aktiv og spiste sundt FOR min babys skyld.

Uanset om du er gravid og veltrænet, eller gravid og aldrig har sat benene i et træningscenter, så er det efterhånden normalt at tage billeder af babybulen. Jeg har siden jeg var en lille pige, set mange billeder af gravide maver i de hjem jeg er kommet. At billederne nu bliver postet på instagram, facebook og blogs handler vel i bund og grund om at vi deler vores liv på disse platforme.

Og så bliver jeg nødt til at sige, at folk skal slappe lidt af. Jeg ser dagligt på billeder af kilometer langt hår, pander uden rynker og kinder uden bumser, lange stænger og fyldige numser. Jeg gad godt have det hele, men jeg får ikke dårligt selvværd fordi jeg ikke har hele pakken. Vi er allesammen forskellige, vi har forskellige kroppe og tager forskellige valg. Nogle vælger at træne under graviditeten og andre gør ikke.

Jeg synes nu heller ikke det kræver specielt meget fantasi, for at se at jeg er gravid på billedet nedenfor. Hvad mener i?
gravid