Sund nutella med kidneybønner

Sponsoreret
Sund nutella

Sund nutella
Sund nutella
Sund nutella
Hvem elsker ikke nutella? Jeg gør i hvert fald og er typen der kan spise det med ske, hvis jeg er lækkersulten. Derfor laver jeg indimellem en sundere udgave, som kan spises med bedre samvittighed. Den er fyldt med lækre råvarer og så smager den skønt. Jeg vil næsten påstå at man kan smage at det er sund nutella! Den smager skønt på ristet rugbrød, boller, vafler eller også kan du prøve den på mine protein pandekager. Imorgen kommer den også i min morgenmadsskål, det kan man jo sagtens tillade sig når den er fyldt med god energi.

En omgang sund nutella består af
1 dåse kidney bønner fra bonduelle
10 dadler
4 spsk kakaopulver
200 ml kokosmælk
1,5 tsk vaniliepulver
100 g hasselnødder
1 tsk kakaonibs (kan undværes)

1. Nødder og kakaonibs blendes i få sekunder eller hakkes med en kniv. Der må gerne være grofthakkede nødder tilbage.
2. Hæld væden fra kidney bønnerne og skyl dem med vand i en si.
3. Bønner, dadler, kakaopulver, kokosmælk og vaniljepulver blendes
4. Tilsæt hasselnødder og kakaonibs og rør sammen

Jeg får to glas sund nutella, der kan opbevares på køl i 7 dage.

MLY_8955 MLY_8959

I kender sikkert bonduelle, men har i tænkt over at deres bælgfrugter på dåse er fyldt med protein? Det er altså en super nem måde at spare lidt på kødet, ved at tilføje ex en bønnemix i en salat. I aften har jeg lavet en skøn salat, som skal serveres for min søster. (Ingredienserne har jeg skrevet nedenfor). Man kan også tilføje bønner til en spagetti bolognaise, eller en lasagne for at spare lidt på kødet. Det er kun fantasien der sætter grænser. På bonduelle kan i finde en masse vildt gode opskrifter med bælgfrugter. Jeg har allerede lavet nogle stykker af dem, som i kan se i indlægget her.

Salat med bønnemix
Spinat
Søde kartofler
Avocado
Taverne ost (grill ost)
Karse
Græskarkerner