Motivation til at træne?

Motivation til at træne?
“Jeg synes ofte det er svært at bevare optimismen og motivation til at træne med arbejde, indkøb osv i hverdagene. Hvordan bliver du ved med at have motivation til at træne?” En af jer skønne læsere skrev en mail til mig med spørgsmålet ovenfor. Nu får i allesammen svaret.

Jeg har altid været en aktiv pige, faktisk har jeg aldrig haft et rigtigt break up med træning. Jeg har skiftet fra en type træning til en anden, men en pause har jeg aldrig haft lyst til eller haft brug for. Men det er vel heller ikke sådan at man går i fitness og en dag pludselig tænker, at man har brug for en pause fra træningen. Når man ikke længere kommer afsted skyldes det oftest andre ting. Måske har man fået en kæreste som ikke gider træne, eller måske går alt tiden bare på hygge med kæresten, eller også har man ekstra travlt på job eller studie. Personlige årsager kan også suge alt overskud ud af dig. Efter jeg er blevet mor, har jeg heller ikke lige så mange timer til rådighed i døgnet, men trænes skal der stadig.

For mig er træning en slags lykkeeliksir, selvom det muligvis lyder dumt. Men træning gør underværker for mit humør og min energi. Jeg tør godt sige at jeg er afhængig af træning, for jeg ser det kun som noget positivt. Det betyder meget for mig at jeg gør noget aktivt for min sundhed, og så har jeg det bare bedst i min krop når jeg bruger den. Jeg får ikke trænet lige så ofte som før Amilia blev født, men det er også okay. Jeg får klemt 4 træninger +/-  ind om ugen. Nogle gange bliver det kun 2o minutter, andre gange 1,5 time af gangen. Jeg holder mig igang, for vi ved også allesammen at det er svært at komme igang igen efter en pause.
Så for at konkludere på spørgsmålet så forsøger jeg at bevare optimismen. Jeg kunne dunke mig selv i hovedet når jeg får trænet langt mindre end jeg håbet den pågældende uge, men det hjælper ikke ligefrem på humøret. Selvom jeg stadig godt kan være træt af det, så tænker jeg på at lidt er bedre end ingenting, også selvom det kun er 1 træninger på en uge. Min krop går ikke i forfald fordi jeg nogle uger træner mindre end andre.
Min motivation til træningen kommer sig af den effekt jeg får deraf. Jeg er gladere, mere tilfreds med min krop, får mere energi og så spiser jeg overvejende sundere når jeg også er aktiv. Træning og sund kost går for mit vedkommende ofte hånd i hånd. Og så er jeg er en bedre mor, kæreste, datter, søster og veninde når jeg er glad og har energi, så dét motivere mig bestemt til at være aktiv.