Er du opmærksom på hvad du spiser?

IMG_9695Jeg har netop læst om et forsøg, hvor to grupper mennesker fik serveret hot wings, imens de så tv. Den ene gruppe fik tømte deres tallerkner med ben undervejs. Den anden gruppe fik ikke tømt deres tallerkner. Hvem tror du der spiste mest? Selvfølgelig gruppen der ikke kunne se på deres tallerken, hvor meget de havde spist. Faktisk spiste de 34% mere end de andre.

Det siges også at man spiser 92% af den mad man fylder på sin tallerken, uanset tallerkenens størrelse. Jo større tallerken, desto mere mad spiser man. Så er det pludselig ikke så underligt, at man får stukket en miniature tallerken i hånden til brunch buffet på caféerne. De sparer helt sikkert en masse penge på den måde. 😉

Nu er jeg sådan en, der bruger jeg mange timer foran compuateren i løbet af ugen. Imens jeg sidder her kan jeg sagtens finde på at spise min frokost, eller snacke et eller andet. I den sammenhæng læste jeg også, at man er langt mindre opmærksom på hvor meget man spiser, når computeren eller fjernsynet distraherer. Det gælder både sund og usund mad. Faktisk har man også mindre tendens til at blive mæt, fordi man ikke er opmærksom på hvad man spiser.

En bekendt fortalte mig engang, at man altid skal lægge 25% ekstra oven i det folk fortæller de spiser. Ikke fordi han påstår at folk lyver, men fordi mange ikke er opmærksomme på hvad de går og spiser i løbet af dagen. Ret tankevækkende hvis du spørger mig. Er du opmærksom på hvad du spiser?