Gener under graviditet

Sponsoreret_MG_0154
_MG_0225
_MG_0173
Gennem hele min graviditet gik jeg til behandling hos Ivar Dagsson, hos Aarhus Osteopati. Ikke fordi jeg som sådan havde gener, men for at forebygge nogle af alle de komplikationer mange gravide oplever. Lidt gener havde jeg dog – nogle udefinerbare jag i lænden, og senere nogle omkring skambenet. De sidste uger døjede jeg også med væske i benene. Ikke noget man ikke kan forvente, med de store forandringer kroppen gennemgår. Behandlingen hos Ivar har dog sat bremsen i, så jeg ikke fik mere ondt. Den sidste tid jeg havde hos Ivar, tjekkede han bl.a om mit bækken sad som det skulle. Så vidt jeg har forstået kan et skævt bækken have stor betydning for fødslens forløb, og have indflydelse på om pressefasen bliver kompliceret. Det var min på ingen måder – hvilket jeg glæder til at dele med jer i min fødselsberetning.
Ivar har også bidraget med inputs til min bog. Bl.a med øvelser til at minimere væskeophobning. Bogen er nu skrevet færdig, så jeg glæder mig helt enormt til at den inden længe skal trykkes!!

Min graviditet var helt fantastisk. Flere har kaldt mig heldig, men jeg føler egentlig ikke at det har noget med held at gøre. Tværtimod er jeg sikker på, at jeg selv har haft indflydelse på min ukomplicerede gravidtet. Træning og den forbyggende behandling har spillet en rolle. Da jeg blev gravid blev jeg medlem af en terminsgruppe, hvor jeg kunne se at rigtig mange døjede med voldsomme bækkensmerter og bækkenløsning. Når man er gravid bliver kroppens led blødere, men sørger man for at styrke muskler og led, øger begge dele support til bækkenet. Herved kan man minimere risikoen for bækkenløsning. Det kan altså være forebyggende at holde sig i god form. Når det så er sagt, kan man selvfølgelig stadig være uheldig. Er ‘skaden’ sket er alt håb selvfølgelig ikke ude. Ivar og de andre på klinikken sindssygt dygtige og kan behandle alt fra graviditetsgener, til sportsskader og mavesmerter.