Første træning efter fødslen

første træning efter fødslenførste træning efter fødslen Imens jeg var gravid tog jeg ikke stilling til, hvor lang pause jeg ville holde fra træning. Jeg vidste dog at jeg ville igang så snart kroppen tillod det. Når jeg bruger energi på træning, får jeg også mere energi i hverdagen. Og hvilken nybagt mor kan ikke bruge mere energi? Amilia blev født kl. 22.30 lørdag d. 9 juli, og dagene efter var træning bestemt ikke i mine tanker. Ikke udover at jeg om mandagen begyndte at lave øvelser for bækkenbunden. Herefter startede jeg så småt på genoptræningsøvelser, til de delte mavemuskler og til mine balder. Min krop har hurtigt fundet sig selv igen, sådan i i store træk i hvert fald. Derfor besluttede jeg at min første træning efter fødslen skulle være efter 14 dages pause. Mandag formiddag kørte Amilia og jeg afsted mod træningscenteret. Bevidst omkring at det var på hendes præmisser og med risiko for, at skulle hjem igen med det samme, hvis det ikke passende hende. Til mit held fik jeg en fantastisk træning. Amilia sov alle 60 minutter imens jeg fik sved på panden.

Min første træning efter fødslen
5 minutters opvarming på crosstrainer – I et tempo hvor jeg blev forpustet
5 minutters intervaltræning på crosstrainer – Skiftede mellem 30 sekunder med fuld gas og 30 sekunder i moderat tempo

Cirkeltræning med følgende øvelser og 3 runder
10 Stående skulderpress
10 Biceps curl med håndvægte
10 Bækkenløft for mavemusklerne
10 Back extension for bagdel og lænd
10 Foroverbøjet lateral raise for bagskulderen
10 Glue bridge for bagdelen

Hvordan mærker man om kroppen er klar til træning?
Det er jo meget individuelt og din form før og under graviditeten spiller helt sikkert en rolle. Fødslen har selvfølgelig også stor indflydelse. Har man fået kejsersnit eller er man sprækket og syet, er 14 dages pause formentlig ikke nok. De fleste bliver rådet til at vente til de har været til 8 ugers tjek ved lægen. Nu valgte jeg at bruge min sunde fornuft. Ingen kender min krop bedre end jeg selv. Min JM har under hele mit forløb bakket op omkring min træning, hvilket jeg sætter stor pris på!
Havde jeg spist smertestillende, haft gener eller følt mid udfordret ved at skulle spænde bækkenbunden, var jeg ikke gået igang med træning. Mine mavemuskler har desuden samlet sig igen. Så som landet ligger, føler jeg mig mere end klar til at træne igen. Ikke ved fuld belastning, men med hensyn til hvad kroppen har præsteret tidligere på måneden.