Min vægt efter fødslen

IMG_3290
9 dage efter fødslen, besluttede jeg mig for at veje mig. Jeg har ikke på noget tidspunkt, haft en forventning om hvad jeg ville komme til at veje under graviditeten, og heller ikke hvad min vægt efter fødslen ville være. Jeg har haft en ønske om at holde mig aktiv, og holde min form ved lige så vidt muligt. Når man er gravid så vokser kroppen bare derud af, og derfor har det været en fantastisk følelse at holde sig i gang. Min vægt under graviditeten har jeg fulgt ved at veje mig i ny og næ. Man bliver jo også vejet hos lægen og får fortalt, at man kan forvente at tage mellem 10-15 kg på. Sidst i graviditeten fortalte jeg min veninde, at jeg nu vejede 10 kg mere. Det synes hun var helt vildt, altså vildt meget! Jeg måtte så fortælle hende, at man jo tager mere end de 3,5 kg baby på 😉 Både livmoderen, ekstra blod, moderkage, bryster, væskeophobninger, fostervand og lidt fedtdepoter til amning vejer jo også.
Før jeg blev gravid vejede jeg 60 kg. Sidst jeg vejede mig som gravid stod vægten på 70 kg. Det var godt nok nogle uger før jeg fødte, så mon ikke min endelige kampvægt var højere.

9 dage efter fødslen, hoppede jeg som sagt på vægten. Jeg må indrømme jeg var en smule spændt, selvom jeg ikke går synderligt op i min vægt, efter jeg begyndte at styrketræne. Efter 9 måneders graviditet, bule på mavsen og væske i kroppen, synes jeg alligevel det var spændende at se, om jeg var i nærheden af min start vægt. Badevægten sagde 59,0 kilo lige ud, et kilo mindre end for 9 måneder siden. Nu skal man jo passe med at rose sig selv, men jeg blev altså en anelse glad. Mest fordi det bekræfter mig i at træningen har båret frugt på rigtig mange måder. Og så er det bare fedt at jeg ikke skal kæmpe med overflødige kilo, nu når baby A er første prioritet. Jeg har mistet noget muskelmasse, da jeg ikke har kunne træne lige så tungt som tidligere. Så når kroppen er helt klar, skal der bygges lidt styrke op igen. Især mine baller skal have en omgang, der er i hvert fald forsvundet noget fylde 😉