Sunde småkager

Sunde småkager Sunde småkager
Regnvejr og Riverboat! Øv havde håbet på sol fra en skyfri himmel, men sådan bliver det ikke. Her i Silkeborg er der hvert år en weekend med Jazz Festival. Det lyder måske som noget man skal være + 50 år for at tage til, men faktisk er det ret hyggeligt da byen vågner lidt ekstra op. Gaderne er fyldt med musik, unge og gamle mennesker. Herhjemme har vi gjort det til en tradition at tage afsted med gode venner, få noget lækkert mad og afslutte med en bytur. I år bliver dog lidt anderledes da Lasse er på uddannelse, og mange af vores venner er blevet forhindret. Derfor bliver det i stedet ‘bare’ mig, Helene og Maria som er mine barndomsveninder. Alkoholen må jeg også vente med til næste år, men det overlever jeg nok 😉
Helene og Maria kommer ved 16.00 tiden, så der går et par timer inden vi skal ud og spise. Jeg har derfor bagt lidt småkager til os, da jeg igår fik lyst til at bage. Ser man bort fra den fine krymmel, er de sukkerfri og med fornuftige ingredienser.

Ingredienser 11 sunde småkager
80 g mandelmel
20 g kokosmel
35 g havregryn
2 store spsk kokosolie (smeltet)
2 tsk vanilje aroma
3 tsk sukrin
5-6 spsk vand

Glasur
5 spsk sukrin melis
Vand

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
2. Alle ingredienser blandes i en skål.
3. Dejen presses/rulles flad på bagepapir og kan herefter trykkes ud til småkager. Jeg brugte en espresso kop.
4. Kagerne bages i 10-12 minutter i ovnen
5. Sukrin melis blandes med lidt vand for at lave en glasur til småkagerne. Pynt evt med krymmel, nødder eller andet.