Sund blødende chokoladekage

IMG_7789 IMG_7790
IMG_7792
IMG_7794I søndags havde jeg en ufattelig trang til noget sødt. Selvom jeg elsker bland selv slik, kan jeg også til tider køre lidt død i det. Og derfor gav jeg mig i stedet til at bage. Jeg bager stort set aldrig ‘almindelige’ kager, jeg kan ikke lade være med at ernæringsforbedre opskrifterne og bytte fx sukker ud med sukrin eller andre former for sødemiddel. Det betyder dog ikke at jeg takker nej, hvis jeg bliver tilbudt et stykke kage med sukker. Men står jeg selv med fingrene i dejen, så foretrækker jeg at lave opskrifterne lidt sundere. Søndag blev det til en en sund blødende chokoladekage, eller i hvert fald sundere. Jeg er vild med kager der bløder, bare tanken får mit mundvand til at løbe 🙂

Ingredienser
35 g vanilie protein
40 g havregryn (blendes til mel)
25 g sukrin gold
25 g kokosflager
45 g kokosolie
100 ml kokosmælk
3 tsk fedtfattig kakao pulver

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Alle ingredienser røres sammen i en skål. Dejen må ikke være for kompakt. Tilsæt evt. ekstra kokosmælk for at gøre konsistensen mere flydende.
  3. Dejen fordeles i silicone/slip let forme, og bages i en ovnen 10 min. Lad gerne kagerne køle 5-10 minutter inden de serveres.