Højgravid fitnessblogger vil styrketræne til dagen før fødslen

IMG_2517
Adidas sportsbh, Hummel tights
Jyllands-Posten har fornyligt været forbi, til et videointerview omkring træning under graviditet. Som i ved holder jeg mig så aktiv som overhovedet muligt under min graviditet. Jeg er overbevist om at det har gjort min graviditet så ‘nem’ som den har været indtil nu. Desværre hersker der stadig en masse myter om træning når man er gravid, som jeg håber min kommende bog og ikke mindst videointerviewet med Jyllands-Posten kan være med til at sætte fokus på og måske aflive. Det er selvfølgelig individuelt hvilket niveau man som gravid kan og skal træne på, men det er aldrig for sent at komme igang. Det forholder sig jo heller ikke sådan, at man skal løbe 10km eller løfte de tungeste vægte i centeret, hvis man er helt grøn og gerne vil igang med at træne. Sådan er det jo ikke engang når du ikke er gravid. På JP’s facebookside har det skabt stor debat, hvilket kun bekræfter mig i at det er nogle sejlivede myter, og en opfattelse der er svær at ændre på. Også selvom sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at træne, minimum 30 minutter om dagen. Nu glæder jeg mig endnu mere til min bog udkommer. Bogen er som før nævnt lavet med en jordmoder og fysioterapeut/osteopat på sidelinjen, så forhåbentlig kan den være med til at skabe tryghed på området. Efter min mening mangler der i hvert fald info på området. Har i lyst til at se videointerviewet med mig her Højgravid fitnessblogger vil styrketræne til dagen før fødslen