Du skal aldrig være sulten

FullSizeRender 2Jeg har et slags motto, måske et atypisk et men jeg synes alligevel det har et vigtigt budskab. Du skal aldrig være sulten. Det er selvfølgelig naturligt at føle sig sulten inden frokost eller aftensmad, men det er i min verden ikke meningen at man skal gå sulten rundt dagen lang, i flere timer eller at man skal gå sulten i seng. Heller ikke hvis man gerne vil tabe sig nogle kilo. Jeg har tidligere nævnt, at jeg hjælper min søster og bedste veninde med at tabe sig. De er begge ved at nå i mål, og har tabt sig over 10 kg. Hver gang vi har evalueret, har jeg spurgt om de er sultne på nogle tidspunkter. Hvis svaret har været ja, har de fået et ‘dunk’ i hovedet, og fået at vide at de skal spise noget mere. Jeg selv bliver ofte sulten mellem mine hovedmåltider. Derfor er jeg blevet langt bedre til at have gulerodsstænger, frugtstænger, proteinbars, nødder og frugt i huset. Mit kontor er herhjemme, så det kræver ikke så meget at gå i køkkenet og finde det frem. Men det er heller ikke verdens største udfordring, at tage det med på arbejde, hvis man ikke lige jobber hjemmefra som mig. Når jeg sørger for at spise mellem mine måltider, er der langt større chance for at jeg spiser sundt hele dagen. Bliver jeg FOR sulten melder lysten sig til alt det usunde. Hvis du spiser for lidt, kan der desuden ske det at kroppen skruer ned for forbrændingen for at passe på sig selv. Spiser du for lidt har du også mindre energi og overskud til at træne. Det kan derfor have en stor indflydelse på om du taber dig eller ej. Et lille kalorieunderskud er i min verden bedre, end et stort. Ergo er det i min verden ikke nødvendigt, at gå rundt og være sulten hele tiden for at tabe sig.
Opskriften på sandwichbollerne lavet på havregryn finder du her. De er også rigtig gode som burgerboller 🙂