Mojito uden sukker og alkohol

mojito uden sukker og alkohol
Vores weber grill bliver brugt næsten hver eneste dag i øjeblikket. Alt smager bare bedre når det grilles og spises udenfor. Igår var dog næsten for varm, så inden maden stod klar slukkede vi tørsten med en mojito uden sukker og alkohol. For 5 år siden arbejde jeg i nattelivet i Aarhus. Det bedste jeg vidste var når folk bestilte cocktails, da de er sjove og lave. Så igår trak jeg lidt på mine bartender skills og uden at prale, så smagte de altså sindssygt godt og var en perfekt tørstslukker. I kan selvfølgelig hælde 4 cl rom i (jeg synes det smager bedst med mørk rom, da det er mere sødt), men i øjeblikket drikker jeg selvfølgelig ikke alkohol med baby i mavsen. Cocktails er jo ofte en kaloriebombe med sukkersirup eller rørsukker, som man normalt bruger i en mojito. Hvis jeg ikke husker helt galt, brugte vi på den bar jeg arbejdede på 2 store spsk rørsukker til hver mojito. Udgaven jeg lavede igår er med sukrin gold. I 100 g rørsukker er der 400kcal, og i 100 g sukrin gold er der 8 kcal. Kæmpe forskel!

Ingredienser 1 mojito
1,5 lime (skåret i både)
10 mynteblade
3 tsk sukrin gold
3 dråber easis sød
Isterninger (gerne knust)
Danskvand

1) Start med at hælde sukrin gold i glasset og herefter limebådende. Brug en muddler (redskab til cocktails), eller andet til at presse saften ud af limebådene. Det er vigtigt at der ligger sukrin gold i bunden af glasset, da de to ting danner en sirup.
2) Tag de 10 mynteblade i den ene hånd, og giv dem et godt klap med den anden. På den måde får man smag og duft ud af bladene.
3) Tilsæt isterninger, danskvand og 3 dråber sød i den pågældende rækkefølge.
4) Rør rundt i din cocktail med en ske, gerne med lidt forsigtighed da det ikke er meningen at myntebladene skal gå i stykker.