Stenalderrugbrød fyldt med protein

IMG_1727
IMG_1728
IMG_1726

Duften af rugbrød i ovnen, findes der noget bedre? Det er faktisk længe siden jeg har bagt rugbrød, men faldt igår over en lækker blanding med stenalderrugbrød fyldt med protein, fra mærket Vores i Føtex. Nemmere bliver det ikke at få hjemmebagt rugbrød, alt der skal til er 4 æg, 1/2 dl oliven olie og 1 tsk salt. Posen indeholder solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, cashewnødder, mangler og chiafrø. Ofte synes jeg der i sådanne færdigblandinger er sparet på nødderne, men ikke i denne pose. Vil man peppe brødet op, kan man selv tilføje flere typer nødder eller fx tranebær. Sammenligner man med et almindeligt rugbrød, får du her et brød der virkelig mætter. Proteinindholdet er nemlig noget højere end i det traditionelle rugbrød. Kigger du på indholdet af kulhydrater er der også en væsentlig forskel.
Der er selvfølgelig flere kalorier i stenalderbrødet, men disse kommer fra gode råvarer. Desuden spiser du mindre af stenalderbrødet, da det mætter mere og i længere tid.

Traditionelt rugbrød

Næringsindhold pr. 100g.
Energi 830 kJ
200 kcal
Fedt 0,9g
heraf mættede fedtsyrer 0,2g
Kulhydrat 37g
heraf sukkerarter 2,5g
Protein 6g
Salt 1,20g

 

Vores Stenalderbrød

Næringsindhold pr. 100g.
Energi 2165 kJ
522 kcal
Fedt 38g
heraf mættede fedtsyrer 3,4g
Kulhydrat 15g
heraf sukkerarter 7,4g
Protein 23g
Salt 0,02g