Træningstøj til gravide

Træningstøj til gravideTræningstøj til gravideWorkoutshop
Træningstøj til gravideI starten af min graviditet brugte jeg det samme træningstøj som jeg plejede. Det meste sad fint helt indtil uge 21-22, derefter måtte jeg sande at kroppen var begyndt at ændre sig. Højtaljede tights som jeg plejer at være glade for, klemmer ubehageligt på babybulen, især foran under navlen kan jeg næsten få kvalme hvis noget strammer. Udover at maven naturligvis udfordrer mine tights, er mine toppe også udfordret. Maven fylder mere, så mange af mine overdele er blevet for korte. Altså med mindre man vil vise 15 centimeter maveskind når man træner – det bliver et ellers tak fra mig. 😉 Min barm har vokset sig tre skålstørrelser større, så mine træningstoppe er altså også udfordret. Det er vigtigt for mig at jeg har det godt og føler mig tilpas i mit træningstøj, ellers daler min motivation. Derfor har jeg været på udkig efter lidt nyt og lavet lidt tips til jer, (hvis der skulle sidde nogle gravide og læse med).

Træningstøj til gravide – Mine bedste tips

Køb seamless
Hummel og Kari Traa har begge lavet utrolig lækkert seamless træningstøj. Der er næsten ingen syninger i tøjet, hvilket gør det enormt behageligt at have på. En anden ting jeg er vild med er at det kan strækkes rigtig meget. Jeg bruger normalt str. small og i seamless kan jeg fortsat købe small selvom jeg er gravid. Derved kan jeg også bruge det efter gravidteten. Som jeg nævnte ovenfor kan jeg godt lide højtaljede tights og i seamless kvaliteter kan jeg stadig vælge højtaljet, det strammer nemlig ingen steder. Både Hummel og Kari Traa har lavet deres seamless kvalitet, i et fornuftigt prisleje. Hummels seamless tights koster 250 kr, og Kari Traa tights som koster 199 kr.

Vælg lavtaljet og en størrelse større
Hvis du ikke køber seamless tights, er mit bedste bud at vælge lavtaljede tights. Den lave talje betyder at bukserne kan sættes under bulen, derved undgår du at de strammer forkerte steder. Det kan være en god ide med en størrelse større, også selvom du ikke nødvendigvis har fået større lår og numse, men fordi maven buler ud ‘langt nede’.  Når maven buler ud langt nede betyder det, at din omkreds er større end normalt. Ligger du på grænsen mellem to størrelser, ville jeg tage den største af de to. Bukserne på billederne er lavtaljede og kan findes her. De er dog en smule gennemsigtige hvis du har sort undertøj på, så tag hvidt, lysegråt eller hudfarvet på 😉

Sportsbh med god støtte
Hvis din barm er vokset ligesom min, har du brug for en sportsbh med god støtte. I hvert fald hvis du skal så på en crosstrainer, power walke eller lave øvelser hvor barmen komme i hop. Min favorit er fra Puma, jeg har aldrig haft en sportsbh med bedre støtte. Min er en str. small, i kan se et billede hvor jeg har den gamle model på her. Er du mere til yoga eller rolige øvelser, kan det være rart at vælge en seamless sportsbh, som ikke presser eller strammer. Mange gravide har ømme bryster, en seamless sportsbh kan derfor også være skøn i stedet for en almindelig bh. Jeg har et par stykker fra Purelime som jeg er glade for. De sælges fra 99kr- 169kr her.

Stramme eller løse toppe?
Da maven ikke bulede så meget endnu, brugte jeg helst toppe der var løse. Den lille babybule kunne nemt forveksles med for meget kage, derfor havde jeg det bedre med løse overdele. Nu hvor maven rigtig strutter, vil jeg helst have toppe på der sidder forholdsvis tæt til kroppen så man rigtig kan se bulen på maven. Modellen fra Hummel koster 200kr, og er et rigtig fint bud på en sådan top. Toppen jeg bærer på billedet er også fra hummel, bare med tyndere stropper end den der er linket til. Derudover er har Kari Traa også lavet en skøn model til 198kr, som kan fået i mange forskellige farver. Jeg har både en i orange og en i sort, som i kan se i indlægget jeg skrev om træning under graviditet.

Indeholder affiliate links