Dosering af kosttilskud til kvinder

IMG_0990
For en måned siden skrev jeg et indlæg på bloggen om ‘Kosttilskud til kvinder’. Her forklarer jeg alt efter dit aktivitetsniveau, hvilke kosttilskud jeg vil anbefale og virkningen af dem. I er rigtig mange der viste stor interesse for indlægget, og flere har spurgt ind til doseringen af de forskellige tilskud. Derfor har jeg brygget et nyt indlæg sammen til jer. Skulle i have flere spørgsmål, så spørg endelig!

Kosttilskud til kvinder – dosering
D-vitamin
Den danske anbefaling af d-vitamin ligger på 10 μg pr. dag. Jeg bruger selv produktet fra purepharma hvor man pr. kapsel får 62,5 μg. Om sommeren spiser jeg 1 om dagen og resten af året, spiser jeg 2 stk. I USA anbefaler man en langt højere dosis end her i danmark. Flere undersøgelser og forskere påpeger også, at den danske anbefaling er for lav.
Læs mere om d-vitamin her

M3 (Magnesium og zink)
Også er produkt fra Purepharma, som jeg er enormt glad for. Jeg får jeg 2 efter træning/eller om aftenen og 1 inden sengetid. Det giver især mening at spise M3 på disse tidpunkter, da det virker beroligende for kroppen. I øjeblikket oplever jeg også at det hjælper på krampe. Efter jeg er blevet gravid er jeg vågnet med krampe i benene og natten. Jeg har derfor taget 2 stk (i stedet for 1) inden sengetid, og har siden da ikke haft krampe!
Læs mere om M3 her

Fiskeolie O3
Når man starter på fiskeolie, kan det være en ide at starte med en højere dosis end den normale. Herved får du fyldt dit depot og kan efter en uge spise en mindre dosis. Jeg får 3 kapsler om dagen fra Purepharma, der indeholder 2000mg omega 3. Der findes et hav af varianter, sørg for ikke at købe dem for billigt da indholdet bestemt varierer efter prisen.
Læs mere om fiskeolie her

Mælkesyre tabletter (probiotica)
Den sidste måned har jeg testet et produkt fra Ducolac, som er mælkesyre bakterier. Jeg har de sidste år prøvet forskellige mærker, og Ducolac er et godt bud på et fornuftigt produkt med 7 mia bakterier pr. kapsel. Jeg får 2 stk om dagen. Anbefalingen ligger på 1-2
Læs mere om mælkesyrebakterier her

Proteinpulver
Der findes forskellige holdninger til hvor meget protein man har behov for. Team Danmark som har med danske atleter at gøre anbefaler 1.2 – 1.7 gram pr. kg. kropsvægt. For mit eget vedkommende, får jeg et scoop (25-30g) proteinpulver om morgenen på min havregryn, eller som en shake og et scoop efter træning. Derudover bruger jeg det til at bage sunde kager med.
Læs mere om proteinpulver her

BCAA aminosyre
Smager helt fantastisk og jeg elsker at drikke det under træning, da det smager bedre end saftevand. Jeg får ét scoop pr. træning. Løber jeg får jeg et scoop inden og styrketræner jeg, får jeg det under træning. I øjeblikket får jeg det dog ikke pg.a graviditeten.
Læs mere om BCAA Aminosyre her

Kreatin
Kreatin kan man enten tage ved at loade det, så man opnår hurtig effekt (efter en uge). I 7 dage tager du 5 g, 5 gange dagligt. Herefter tager du 5 g 1 gang om dagen.
Alternativt kan du begynde at tage 5 g om dagen og vil opnå fuld effekt efter ca 30 dage. Herefter fortsætter man selvfølgelig på de 5 gram. Doserne kan dog variere lidt alt efter hvilket mærke du vælger. Eksempelvis er det 3 g i stedet for 5 i produktet jeg har henvist til fra bodylab.
Læs mere om kreatin her


Indeholder affiliate links
Produktet fra Ducolac som jeg i øjeblikket tester, er en sponsoreret gave. Holdningerne er dog mine egne.