Nem opskrift på knækbrød

IMG_0788Weekenden er blevet brugt på at være praktisk. Vi har fået gjort huset endnu mere baby klar. Vores hus er i to plan og før havde vi soveværelse oppe på 1. sal, men eftersom vi laver pusleplads og babyværelse nedenunder har vi også rykket soveværelset ned. Så nu sidder jeg og skriver på mit nye konto på 1. sal. Det er skræmmende hvor meget ragelse man går og gemmer på, vi blev nødt til at leje en trailer igår for at få det hele på lossepladsen! Men sikke rart det var at få ryddet op i det hele. I dag har jeg været i køkkenet og bagt Lasse venlige knækbrød. Han kan jo ikke tåle nødder og chokolade som jeg ofte bager med, så mon ikke kan bliver glad for dagens bagværk 🙂

Nemme og lækre knækbrød
Hvis du er på udkig efter en nem opskrift på knækbrød, som ikke kræver mere end en halv time i køkkenet, så er du kommet det rigtige sted. Det er første gang jeg har forsøgt mig med knækbrød, så det skulle ikke være den helt store bagedyst. Trods det blev de virkelig lækre og sprøde.

Ingredienser
1 dl havregryn
1 del sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
3,5 dl rugmel
1,5 tsk bagepulver
3 tsk. havsalt i flager (alm. salt kan også bruges)
2 dl vand
1 dl olivenolie

Topping
Drys med havsalt eller ost, jeg brugte parmesanost.

Fremgangsmåde
1. Ovnen tændes på 200 grader
2. Alle tørre ingredienser blandes i en skål
3. Tilsæt de våde ingredienser og rør godt
4. Dejen fordeles på en bageplade med bagepapir. Brug enten en kagerulle eller læg et stykke bagepapir ovenpå dejen, så du kan presse dejen flad med fingrene.
5. Placer bagepladen midt i ovnen i 15-20 minutter i ovnen alt efter tykkelse på dine knækbrød

IMG_0785

Fik du set opskriften på mine sprøde havregrynsboller i sidste uge? Ellers kan du finde den her