Sprøde havregrynsboller

IMG_0582IMG_0584
b1
IMG_0586 IMG_0587
Ind af døren kom i dag en sød lille pakke. Barnets første bog og babykort fra Simone Thorup Eriksen. Bogen er simpelthen så sød og smelter mit graviditetshjerte, når jeg bladrer siderne igennem. Det er en slags scrapbook hvor man kan indsætte armbånd fra hospitalet, billeder og udfylde med tekst og minder. Baby kortene er en æske der indeholder 40 kort, der hver især viser at der ‘i dag’ har været en særlig begivenhed. Man kan så bruge dem til at skrive datoer på, og evt tage et billede af kortet med babyen. Imens jeg nød en nybagt havregrynsbolle, sad jeg og kiggede både bog og kort igennem. Bollerne er en ny opskrift jeg forsøgte mig med og jeg er godt tilfreds med resultatet.
De blev sprøde, grove og mætter helt enormt. Rigtige gode til madpakke og frokost.


Sprøde havregrynsboller
Ingredienser
0,5 l skummetmælk (eller anden mælk)
6 dl varmt vand
50 g gær
3 æg
2 tsk salt
500 g havregryn
600 g rugmel

1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
2. Hæld mælken og vand i en stor skål. Tilsæt herefter gær, æg og salt
3. Rør til ingredienserne godt sammen
4. Tilsæt havregryn og rygmel. Sørg for at røre grundigt i dejen
5. Fordel dejen i 18 klatter på to bageplader. Skyl gerne hænderne i vand, når du tager en ny klat dej, da de så er nemmere af forme.
6. Bages i ovnen i 30 minutter.


Bog og kort er sponsoreret af koko & bae, men holdningerne er mine egne.