Undgå graviditetsgener

o1

Under graviditet oplever mange at få problemer med bl.a lænd og bækkenbund. Kroppen gennemgår mange hormonelle forandringer som kan stresse kroppen. Derudover belastes man som gravid også af den voksende babybule. I takt med at vores lille pige vokser sig større inde i maven på mig, vil hun komme til at trykke på organerne omkring og gør det allerede en smule nu.

Forbyggelse af bækkenløsning, bækkensmerter, rygsmerter, svangerskabsforgiftning, hovedpine og plukkeveer. Som i ved er min plan at træne, så langt hen imod termin som muligt. Jeg tror på at en stærk krop er en stor fordel under/efter graviditet og fødsel. Derfor har jeg allieret mig med Ivar fra Aarhus Osteopati, for at forebygge ovenstående graviditetsgener. Indtil nu er jeg sluppet forholdvis let omkring min graviditet, hvilket jeg er overbevist om skyldes min træning og livsstil. Dog har jeg i forbindelse med vores flyrejse til Maldiverne fået irritation omkring min lænd. Siden vi er kommet hjem er jeg kun generet af det indimellem.  Jeg mærker det ofte morgenen når jeg tager de første skridt fra sengen. Jeg har tidligere fået at vide at min lænd er en smule stiv, men har aldrig haft gener før nu. Derfor er jeg overbevist om, at graviditeten spiller en rolle. Desuden er jeg blevet introduceret for hovedpine efter jeg er blevet gravid, hvilket før var en by i Rusland!

Hvad er osteopati?
En osteopat undersøger og behandler alle kroppens systemer – knogler, muskler, nerver, lymfe, organer og blodkar. Under min behandling hos Ivar betragter han derfor kroppen som en helhed. Formålet med osteopati er at genoprette balance i og mellem systemerne, hvilket hjælper kroppen til at genvinde sin normale funktion og helbrede sig selv.
​Hvad der kommer ud af balance et sted i kroppen, kan og vil have påvirkning et andet sted. Det vil sige at en osteopat ikke alene behandler selve skaden, men også andre systemer og dele af kroppen der har indflydelse på symptombilledet. Hvis en cykel bliver brugt i længere periode, med en eller flere mangler (punkteret dæk, fejl i gearskiftet eller rusten kæde), går det ud over cyklen som helhed. Det samme kan siges om kroppen.
Jeg kan enormt godt lide tanken om, at hele kroppen bliver taget i betragtning så man ikke udelukkende symptombehandler.

Årsagen til mine gener og sammenhæng med graviditeten
– Nedsat kranio sakral bevægelighed i på begge ydersider af hovedet samt bagpå

– Låsning i de øverste nakkehvirvler

– Spændinger i brystkassen

– Spændinger omkring leveren

– Spændinger i højre side af ryggen (øverst i lænden og nederst i lænden)

Ivar fandt og behandlede ovenstående punkter og forklarer det således:
Når kvinder bliver gravide øges den samlede mængde af hormoner i kroppen. Disse hormoner vil ofte stresse blodssystemet, især det venøse blodssystem. Den udløsende faktor har været flyrejsen, da trykket i flyet stresser det venøse system yderligere. For at det venøse system kan fungere godt i graviditeten, skal nerveforsyningen til organerne være optimal. Låsninger i nakken og nedsat kranio sakral bevægelighed skal derfor behandles. Brystkassen skal være bevægelig, da blodet starter og slutter i brystkassen – jo mere spænding i brystkassen, desto større tryk som gør det sværere for blodet, at returneres til hjertet. Leveren skal fungere optimalt, da den dræner og renser 60-70 % af alt det blod du har brugt. Den renser samtidig alle hormoner i kroppen. Grunden til at du oplever stivhed og spænding i lænden om morgenen, er fordi at blodet ophobes i og omkring området om natten. Dette presser på omliggende strukturer indtil du kommer igang. Grunden til at du får hovedpine, når du sidder foran computeren er, at blodet fra hovedet har svært ved at returner til hjertet når skuldrene falder forover. Ryggen falder sammen og trykket i brystkassen stiger. Samtidig medfører den nedsatte kranio sakrale bevægelighed, at der ikke er så stor plads i hovedet som der skal være.

Behandlingsforløb
Planen er nu at jeg frem mod termin, fortsætter mit forløb hos Aarhus Osteopati. At være fri for graviditetsgener ligger højt på min prioritetsliste. Jeg hører om enormt mange kvinder, der døjer med diverse problemer under graviditet. Derfor synes jeg det er oplagt at komme i gode hænder, før det hæmmer ens hverdag alt for meget.
Både min veninde og flere af jer der følger med på instagram, har berettet om enormt gode oplevelser med alt fra løbeskader til graviditetsgener. Skulle du som have lyst til at læse mere om behandling af gener i forbindelse med graviditet. Så kan i finde en masse spændende information her
Du eller dine læsere kan læse mere om graviditetsgener her.

Har nogle af jer oplevet gener under graviditet, som har hindret jer i jeres hverdag? Og mon i har fået behandling for det?