Fra skinny fit til gravid og fit

IMG_8672En dag i sidste uge, kom jeg under en træning til at tænke lidt over mine mål. Rettere sagt mine træningsmål, der gennem tiden har ændret sig markant. Scroller man ned over mit instagram feed, ser man en tydelig afspejling herpå.
I 2012 trænede jeg stort set hver dag, med min veninde Helene. Styrketræning havde tidligere været noget jeg lavede for at blive en bedre og mere eksplosiv gymnast. Nu styrketrænede jeg for at at blive stærk, bygge muskler og for at udfordre mig selv konstant. Min interesse voksede enormt for styrketræning. Det var dog først senere jeg valgte at gøre det til en karriere. Vi ville bare løfte tunge vægte og træne som drengene. Det var i den periode man som pige gik i ‘Strong is the new sexy‘ t-shirts, og træningsbilleder blev hastagget med samme ord. Vi fik muller og man kunne sagtnes se vi var begyndt at styrketræne. Det var fedt!

1

Som tiden gik brugte vi mange timer i fitness world. Jeg fik mig sågar en lille omgangskreds i centeret. Flere af mine nye bekendtskaber luftede ideen om fitnesskonkurrencer for mig. Jeg googlede bikinifitness og tænkte HELL NO! Selvbruner gone wrong og en bikini der ligner noget fra Randers, det var ikke lige mig. Komisk nok stod jeg 9 måneder senere på scenen, vandt danmarks mesterskabet i bikinifitness og elskede det. Jeg var 110% dedikeret, trænede hårdere, kroppen blev mindre og musklerne langt mere tydelige. Skinny fit, beskriver min daværende krop rigtig fint. Aldrig havde jeg følt mig i så god form, det var fascinerende hvordan jeg kunne ændre min krop igennem træning og kost.

2

Konkurrencerne stod på i tre års tid. Min krop og mit mål med min træning, ændrede sig også undervejs. Giv mig nogle former! Min bagdel var bestemt fast i kødet, men den var lille. Den skulle være fyldig, rund og kvindelig. Det var også her jeg valgte at få en brystforstørrende operation. Tidligere havde jeg haft god volumen i brysterne, derfor var det tarveligt at samtlige bh’er nu var alt for store. Små bryster er bestemt flotte, men jeg var vant til noget andet. Operationen foregik under armhulerne og med naturlige implantater, der svarede til min oprindelige størrelse. Jeg var og er lykkelig for resultatet. Bagdelen derimod skulle bestemt IKKE opereres. Den kunne jo trænes større. Havde jeg kunne bænkpresse mig til større bryster, havde jeg gjort det.
I årene fra jeg startede med at konkurrere, til jeg besluttede at stoppe havde jeg udviklet mig meget. Både kroppen, mit mindset og ikke mindst mine prioriteter. Jeg gik fra at være pige til at blive kvinde.

3

I dag vil jeg stadig have former. Jeg synes det er smukt. Behovet for at have en crazy lav fedtprocent, med tydeligt markerede muller er mindre. Det er bestemt fascinererende, men at kunne ane min sixpack, runde skuldre, mine arm- og benmuskler, samtidig med at have en fyldig numse, dét er mit mål. Numsen kan stadig få mere fylde, så det arbejdes der på. Min krop vil ændre sig meget de næste mange måneder, da jeg nu er gravid i 4. måned. Mit nuværende mål er at være gravid og fit. Give vores baby de bedste vilkår og ikke mindst min krop under graviditeten, under fødslen og efter. At være i god form under graviditeten, betyder også at jeg hurtigere kan komme igang igen efter fødslen. Baby bliver uden tvivl første prioritet, men en sund og stærk mor må også være i høj kurs. ♥
Mon jer der følger med herinde, altid haft det samme mål med jeres træning? Eller har i måske også ændret dem og jer undervejs?